[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Tuleja prowadząca łożska oporowego - nigdzie ni
Xterminatorus - 08-06-2019, 15:35 Temat postu: [EA2A/W 2.0] Tuleja prowadząca łożska oporowego - nigdzie ni Witam,
1. OPIS SYTUACJI(nie musisz czytać): Sprzęgło w moim Galanciku (2.0 136KM 1998r) ostatecznie odmówiło posłuszeństwa. Jesteśmy z żoną okropnymi użytkownikami i jeździliśmy - jak to określił mój mechanik: "do KOŃCA!". W związku z czym skutecznie rozwaliliśmy łożysko oporowe, które to z kolei skutecznie rozwaliło tuleję prowadzącą łożysko. O ile sprzęgło - "to jest ten wzmocniony" - 230 mm średnicy tarczy udało mi się kupić właściwe już za drugim podejściem, o tyle tej tulei nigdzie nie ma. W internetach na poszukiwaniach spędziłem ostatnie 3 dni - bezskutecznie. Łaziłem po złomowiskach ryzykując życiem, ale okazuje się, że nikt nie złomuje Galantów. Nawet w ASO powiedzieli, że muszą to sprowadzić bo nie mają w Polsce, ani w magazynie w Holandii. Czas dostawy 3 tygodnie. Pewnie muszą znaleźć Hattori Hanzo i przekonać go by wbrew przysiędze jaką złożył w 2003 r wytoczył sobie tylko znanymi technikami ostatnią tuleję prowadzącą do Galanta. Rozpacz. Fura stoi u mechanika na podwórku jako ozdoba i boję się, że mnie policzy za miesiąc parkowania.
2. PYTANIE (właściwy problem) Mam więc pytanie: Czy WY macie może takie coś jak tuleja prowadząca łożyska oporowego do Galanta 2.0 136 km 1998 r (średnica tarczy sprzęgła 230 mm jeśli ma to jakieś znaczenie) i jesteście skłonni wymienić ją na PLNy, lub wiecie coś czego ja nie wiem w tym temacie i będę mógł śmigać moim autkiem wcześniej niż za 3-4 tygodnie.
Przepraszam za rozwlekłość wypowiedzi,
Pozdrawiam,
Witek
karino - 08-06-2019, 16:14
a nie idzie tego dorobić...
Bizi78 - 08-06-2019, 18:19
Sprawdź na www.japancars.ru wysyłają bez problemu do Polski.
Xterminatorus - 08-06-2019, 22:29
Po chwili przeglądania www.japancars.ru zaryzykowałem i zamówiłem. Na razie doszedłem do takiego etapu: Your order has been successfully processed!
Wysyłają do Polski bez problemu i podejrzanie bezpłatnie. Zobaczymy czy będą szybsi od Hattori Hanzo.
DZIĘKUJĘ
|
|
|