To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] silnik dymi i przerywa z włączoną kimatyzacją

1buli - 12-06-2019, 22:17
Temat postu: [3.2 DID] silnik dymi i przerywa z włączoną kimatyzacją
Witam mam problem z Miskiem po włączeniu klimatyzacji, na wolnych obrotach zaczyna nierówno pracować i strasznie dymi n P lub N . Jak odpalę samochód bez włączonej klimatyzacji wszystko jest ok włączę D i klime też jest normalnie ok tylko objawy wystepują P i N Podczas jazdy objawy te nie występują. Silnik bez kliny pracuje bardzo ładnie, nie kopci, odpala momentalnie, nie ma problemów z reakcja na gaz.
zbyszekm2 - 14-06-2019, 09:01
Temat postu: Re: silnik dymi i przerywa z włączoną kimatyzacją
1buli napisał/a:
Witam mam problem z Miskiem po włączeniu klimatyzacji, na wolnych obrotach zaczyna nierówno pracować i strasznie dymi n P lub N . Jak odpalę samochód bez włączonej klimatyzacji wszystko jest ok włączę D i klime też jest normalnie ok tylko objawy wystepują P i N Podczas jazdy objawy te nie występują. Silnik bez kliny pracuje bardzo ładnie, nie kopci, odpala momentalnie, nie ma problemów z reakcja na gaz.

Prawdopodobnie zabrudzona pompa wtryskowa- nastawnik
Lub presostat uszkodzony. Ew. któryś z czujników na pompie. Ale z doświadczenia zawsze był nastawnik do wymiany.

1buli - 14-06-2019, 14:29

Skąd ten nastawnik wziąć może masz w ofercie
zbyszekm2 - 17-06-2019, 10:00

1buli napisał/a:
Skąd ten nastawnik wziąć może masz w ofercie

Mam

TabJA - 21-10-2019, 15:55

Witam jestem świeżakiem :oops: ale też mam problem z dymieniem u mnie na biało 3,2 DID! Pytanie czy mozliwa jest jakaś regulacja tego nastawnika bądź czyszczenie ? czy tylko wymiana na nowy? Bo widziałem jego cenę :shock: :shock: :shock:
dandek88 - 22-10-2019, 11:25

Mozna rozebrac i wyczyscic sa poradniki na roznych forach - ustawic to dziadostwo to jest dramat mozna jakos na czuja, niektorzy zostawiaja na luzno srubki i przesuowaja o mikrony jak dobrze pali i ma dobre wolne obroty to zostawiaja.
TabJA - 22-10-2019, 11:48

A może by regeneracja nastawnika? Znalazłem zakład zajmujący się regeneracjami nastawnika na OLX?
zbyszekm2 - 22-10-2019, 13:42

TabJA napisał/a:
A może by regeneracja nastawnika? Znalazłem zakład zajmujący się regeneracjami nastawnika na OLX?

Regeneracja nie na długo pomaga
A zabawy z montazem duzo, róznica miedzy regenerowanym a nowym nie duża