To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Rozkodowany immobilizer

KaśKaś - 28-06-2019, 09:24
Temat postu: Rozkodowany immobilizer
Panowie,
w pininie (1.8 MPI, 2003 rok) rozkodował się immo. Elektryk, żeby uniknąć lawety i niepotrzebnych kosztów, zalecił, żebym sama go zaprogramowała. Tylko nie za bardzo wiem jak, a znalazłam tylko informacje o kodowaniu pilota (kluczyki są ok, też zostały sprawdzone).
Znajomy mówił, żeby przekręcić kluczyk na zapłon na 40 sekund i powinno działać. Aczkolwiek mam wątpliwości, że to wszystko.
Czy ktoś z Was programował immo w pininie?

Bizi78 - 28-06-2019, 09:49

Prawdopodobnie będziesz musiała się udać do speca od autozamków.
Oczywiście sposobu z zapłonem możesz spróbować bo to nic nie kosztuje w odróżnieniu od speca od zamków.

KaśKaś - 28-06-2019, 10:08

Dobrze by było uniknąć speca ;) myśl o lawecie przez całą Warszawę boli, szczególnie, że wszystko jest ok, tylko jest rozkodowany (to właśnie info od speca).
Są jakieś inne sposoby kodowania immo w pininie (czy ogólnie w pajero), niż zostawienie kluczyka na zapłonie przez ileś czasu?

Bizi78 - 28-06-2019, 13:47

Poszukaj namiaru na serwis mitsumaniaków w Warszawie może oni coś doradzą albo zakodują.
KaśKaś - 28-06-2019, 14:26

Zadziałało 😁
Jakby ktoś kiedyś miał podobny problem z immo, to można go zakodować tak:
Przekręcić kluczyk na 40s;
po równych 40s wyłączyć zapłon, włączyć go z powrotem i odpalić samochód.

romek atomek2 - 01-07-2019, 12:50

KaśKaś napisał/a:
Zadziałało 😁
Jakby ktoś kiedyś miał podobny problem z immo, to można go zakodować tak:
Przekręcić kluczyk na 40s;
po równych 40s wyłączyć zapłon, włączyć go z powrotem i odpalić samochód.

thx ! fajnie że zosatwiasz info ;)

KaśKaś - 01-07-2019, 13:27

Spoko ;)
Sama wiem, ile się naszukałam sposobu i nic. Dopiero kolega, który ma komis i nieźle ogarnia, podpowiedział. No to się dziele, a nuż kogoś uchronię od niepotrzebnych kosztów :wink: