To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Skrzynia biegów Outlander 2 / 2007 2.0 did

Adasko1929 - 07-07-2019, 21:41
Temat postu: [II 2.0 DID] Skrzynia biegów Outlander 2 / 2007 2.0 did
Witam szanownych forumowiczów!
Panowie tudzież panie mam ogromny problem z moim miskiem i przed oddaniem go do warsztatu chciałbym się dopytać was czy mieliście problem taki jak opiszę ponizej.
Podczas trasy nagle niespodziewanie auto zawylo... obroty w górę...
Okazało się że skończył się 6 bieg... po dojechaniu do domu usłyszałem że auto na luzie strasznie chrobocze ( jakby ktoś gwozdzi nawrzucal ) ten przerazajacy dźwięk znika po wciśnięciu sprzęgła gdy puszczę sprzeglo znów powraca ... Dodam że biegi od 1 do 5 wchodzą i działają idealnie gdy wrzucę 6 bieg jest jak na luzie... ( bieg wrzucony auto jak na luzie) czy ktoś miał może podobny problem?
Dziękuję z góry za każdą odpowiedź nie chciałbym się dac naciągnąć w warsztacie! Pozdrawiam serdecznie ![/u]

Moody - 07-07-2019, 22:55

Niestety to znana przypadłość tej skrzyni - uszkodzenie wieloklinu. Objawia się problemami z IV lub VI biegiem.
Są firmy, które się specjalizują w takiej naprawie.

Jaki masz przebieg?

Adasko1929 - 08-07-2019, 07:01

Przebieg trochę ponad 248 tys.
Orientuje się pan czy to spory wydatek ?
Czy warto naprawiać/zregenerować czy kupić skrzynie używke ?

Moody - 08-07-2019, 20:53

Ciężko doradzić. Używana skrzynia to zawsze loteria. Chyba, że od jakiegoś rozbitka z małym przebiegiem.
Ja jak kupiłem swoje auto to miało 50 tys i wiem jak jest eksploatowane więc wolałbym naprawę.

Cokolwiek będziesz z tym robił to przy okazji obadaj temat sprzęgła i dwumasy. Robocizna demontażu skrzyni na ogół jest droga.

Na priv. podam kontakt. Zadzwoń, zorientuj się.