To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Swap skrzyni manual

Maciek31 - 16-07-2019, 19:02
Temat postu: [EAxA] Swap skrzyni manual
Witam
Mam jedno pytanie dotyczące skrzyni biegów a mianowicie chodzi mi o możliwość wymiany skrzyni manualnej z galanta i włożenie skrzyni biegów np z evo.
Jak wiadomo skrzynie manualne nie były najbardziej udane i bezawaryjne i automat jest lepszą opcją(według mnie :) ]
Do rzeczy przewineło mi sie juz 2,3 historie osób które wymieniały skrzynie manualną z galanta na skrzynie z evo(nie wiem dokładnie jakie modele i oznaczenia)
Pytam sie czy ktoś o czymś takim słyszał,może robił,wie troche więcej na ten temat czy ktos poprostu sprzedawał bajke i ja ją kupiłem
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam

robertdg - 16-07-2019, 20:41

Skrzynia z EVO jest możliwa, na co Ci taki manewr? Wogóle nakresl konkretnie temat co chcesz do czego wymienic, bo nic nie napisales jaki masz silnik w swoim aucie, jaka skrzynie, etc a o ogólnikach cięzko dyskutowac.
Maciek31 - 16-07-2019, 21:30

Planuje kupić galanta 2,5v6 w sedanie 2000r w górę raczej w automacie bo manualne skrzynie były kicha tylko ze nie jestem żadnym fanem automatów i automat nie sprawia u mnie radości.Slyszalem o wymianie skrzyń manualnych z evo do galanta i chciałbym dowiedzieć się więcej na ten temat . Czy takie coś idzie zrobić i wgl
robertdg - 16-07-2019, 22:09

Idzie zrobić i wogóle, ale to bezsens, manual z evo do v6 jest krótka skrzynia, automat może nie jest niewiadomo jak wybitny ale jak pojezdzisz to polubisz
Maciek31 - 16-07-2019, 22:25

Chciałem się dowiedzieć co nie co o takich swarach ale chyba jednak będzie trzeba polubić automata :)
Dzięki za odpowiedzi