[04-13]Colt CZx - Wentylator chłodnicy się nie włącza. Colt 2006 1.1 benzyna
tomek_1 - 27-07-2019, 20:06 Temat postu: Wentylator chłodnicy się nie włącza. Colt 2006 1.1 benzyna Kochani!! Niedawno kupiłem Colta 1.1 75 kM z 2006 roku. Ogólnie autko jest ok ale zauważyłem że wentylator chłodnicy się nie włącza. Sprawdziłem już wentylator, podłączylem do niego prąd i kręci. Styki od złączki elektrycznej wentylatora są w dobrym stanie wiem bo widziałem. Co w takim razie może być nie tak? Mam około tydzień na doprowadzenie auta do dobrego stanu bo później kończy mi się urlop i wracam do Holandii. Pytanie dodatkowe nie na temat, czy powinienem od razu wymienić rozrząd jeśli nie znam przeszłości auta? Przepraszam że tak chaotycznie piszę, na autach słabo się znam.
jacek11 - 28-07-2019, 01:53
Rozrząd trzeba wymienić, jeśli nie wiadomo jaka jest historia pojazdu. To tak dla bezpieczeństwa silnika, i spokoju właściciela. Co do włączania wentylatora, to zapewne poległ czujnik temperatury, aczkolwiek warto sprawdzić jaką temperaturę silnik utrzymuję, bo może wcale nie musi się włączać.
Markatmag - 09-08-2019, 08:17 Temat postu: Re: Wentylator chłodnicy się nie włącza. Colt 2006 1.1 benzy
tomek_1 napisał/a: | Kochani!! Niedawno kupiłem Colta 1.1 75 kM z 2006 roku. Ogólnie autko jest ok ale zauważyłem że wentylator chłodnicy się nie włącza. Sprawdziłem już wentylator, podłączylem do niego prąd i kręci. Styki od złączki elektrycznej wentylatora są w dobrym stanie wiem bo widziałem. Co w takim razie może być nie tak? Mam około tydzień na doprowadzenie auta do dobrego stanu bo później kończy mi się urlop i wracam do Holandii. Pytanie dodatkowe nie na temat, czy powinienem od razu wymienić rozrząd jeśli nie znam przeszłości auta? Przepraszam że tak chaotycznie piszę, na autach słabo się znam. |
Napęd rozrządu w Twoim modelu oparty jest o łańcuch 🔗. Nie ma potrzeby jego wymiany - cyklicznie.
|
|
|