To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Wentylator chłodnicy się nie włącza. Colt 2006 1.1 benzyna

tomek_1 - 27-07-2019, 20:06
Temat postu: Wentylator chłodnicy się nie włącza. Colt 2006 1.1 benzyna
Kochani!! Niedawno kupiłem Colta 1.1 75 kM z 2006 roku. Ogólnie autko jest ok ale zauważyłem że wentylator chłodnicy się nie włącza. Sprawdziłem już wentylator, podłączylem do niego prąd i kręci. Styki od złączki elektrycznej wentylatora są w dobrym stanie wiem bo widziałem. Co w takim razie może być nie tak? Mam około tydzień na doprowadzenie auta do dobrego stanu bo później kończy mi się urlop i wracam do Holandii. Pytanie dodatkowe nie na temat, czy powinienem od razu wymienić rozrząd jeśli nie znam przeszłości auta? Przepraszam że tak chaotycznie piszę, na autach słabo się znam.
jacek11 - 28-07-2019, 01:53

Rozrząd trzeba wymienić, jeśli nie wiadomo jaka jest historia pojazdu. To tak dla bezpieczeństwa silnika, i spokoju właściciela. Co do włączania wentylatora, to zapewne poległ czujnik temperatury, aczkolwiek warto sprawdzić jaką temperaturę silnik utrzymuję, bo może wcale nie musi się włączać.
Markatmag - 09-08-2019, 08:17
Temat postu: Re: Wentylator chłodnicy się nie włącza. Colt 2006 1.1 benzy
tomek_1 napisał/a:
Kochani!! Niedawno kupiłem Colta 1.1 75 kM z 2006 roku. Ogólnie autko jest ok ale zauważyłem że wentylator chłodnicy się nie włącza. Sprawdziłem już wentylator, podłączylem do niego prąd i kręci. Styki od złączki elektrycznej wentylatora są w dobrym stanie wiem bo widziałem. Co w takim razie może być nie tak? Mam około tydzień na doprowadzenie auta do dobrego stanu bo później kończy mi się urlop i wracam do Holandii. Pytanie dodatkowe nie na temat, czy powinienem od razu wymienić rozrząd jeśli nie znam przeszłości auta? Przepraszam że tak chaotycznie piszę, na autach słabo się znam.

Napęd rozrządu w Twoim modelu oparty jest o łańcuch 🔗. Nie ma potrzeby jego wymiany - cyklicznie.