To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Poszukiwane informacje o aucie z forum

PerfectTouchDet - 06-08-2019, 22:29
Temat postu: Poszukiwane informacje o aucie z forum
Witam,
No i witam jako nowy klubowicz.

Wlasnie stalem sie posiadaczem Lancera uzbrojonego w ramki forumowe.
Auto to kombi CS z 2003 roku, podobno 2.0 sport
Ale.. Auto ma turbo a silnik - choc to 4G63 - wyglada od gory inaczej niz te seryjnie montowane.

Ktos zna moze temat/historie/poprzedniego wlasciciela auta - wisniowe kombi z turbo, na czarnych felgach Momo, rejestracje WB?

Wyszukiwarka nic mi nie dala :(

sla - 06-08-2019, 23:57

PerfectTouchDet napisał/a:
Ktos zna moze temat/historie/poprzedniego wlasciciela auta
Dziwne pytanie, chyba osoba od której kupiłeś powinna wszystko wiedzieć.
Ale.. Auto ma turbo a silnik - choc to 4G63 - wyglada od gory inaczej niz te seryjnie montowane.
:shock: :shock:
leoluke - 07-08-2019, 11:35

Jeśli 2.0 turbo, to albo Evo, albo ktoś dodał turbinę samemu. Ile masz tam koni?
mani3kmzks - 08-08-2019, 10:40

Nie wiem od kogo kupiłeś furę ale gdzieś na forum fejsowym się przewijało że gościu z tzw. "mitsu streets" coś wie na temat tego auta niejaki Jakub. Poszukaj na fejsbukowym forum mitsumaniaki tu na forum nie wiem jaki jest jego nick.
Możesz tez poszukać w dziale "nasze miśki" czy auto było opisywane.

Wyszukiwarka na forum kuleje nie zawsze daje wyniki...

sebapol - 08-08-2019, 12:17

daj jakies zdjecie autka i silnika
PerfectTouchDet - 09-08-2019, 12:09

sla napisał/a:
Ktos zna moze temat/historie/poprzedniego wlasciciela auta
Dziwne pytanie, chyba osoba od której kupiłeś powinna wszystko wiedzieć.
:shock: :shock:

Gdyby nie to, ze moj poprzednik mial auto 3 tygodnie i nawet nie wiedzial, ze to 2.0 to moze i by pomogl...

[ Dodano: 09-08-2019, 12:10 ]
leoluke napisał/a:
Jeśli 2.0 turbo, to albo Evo, albo ktoś dodał turbinę samemu. Ile masz tam koni?

Turbo dolozone.
Ile? Nie wiem. Po pospawaniu kolektora badz zrobieniu nowego i strojeniu sie okaze ;)

[ Dodano: 09-08-2019, 12:11 ]
mani3kmzks napisał/a:
Nie wiem od kogo kupiłeś furę ale gdzieś na forum fejsowym się przewijało że gościu z tzw. "mitsu streets" coś wie na temat tego auta niejaki Jakub. Poszukaj na fejsbukowym forum mitsumaniaki tu na forum nie wiem jaki jest jego nick.

Wyszukiwarka na forum kuleje nie zawsze daje wyniki...

Okej, tak wlasnie robie. Dzieki za info :)

sla - 09-08-2019, 16:36

Gdyby nie to, ze moj poprzednik mial auto 3 tygodnie i nawet nie wiedzial, ze to 2.0 to moze i by pomogl...
Ale chyba ma dane osoby od której kupił? Musiał podpisać umowę kupna -sprzedazy. Może się z nią skontaktować, i powiedzieć , że prosisz o kontakt w celu informacji na temat samochodu? Albo zadać mu pytania w Twoim imieniu. To chyba najprostsza droga do zebrania informacji na temat samochodu
PerfectTouchDet - 09-08-2019, 21:27

sla napisał/a:
Ale chyba ma dane osoby od której kupił? Musiał podpisać umowę kupna -sprzedazy. Może się z nią skontaktować, i powiedzieć , że prosisz o kontakt w celu informacji na temat samochodu? Albo zadać mu pytania w Twoim imieniu. To chyba najprostsza droga do zebrania informacji na temat samochodu

Nie wiem czy się domyślasz,ale nie jestem hm...debilem.
Gdyby było to tak proste a nie po drodze pięciu właścicieli to nie siedziałbym tutaj i nie pisał posta w temacie auta. Może gdyby twórca którego znam nazwisko miał choćby konto na Fejsie,fotce czy datezone to bym się odezwał? Niestety nie jest tak różowo jak ci się zdaje

sla - 10-08-2019, 10:18

W takim razie jaki ma sens kupowanie drutowanego, samochodu o którym nic się nie wie? :shock:
mkm - 10-08-2019, 20:47

mani3kmzks napisał/a:

Nie było.

PerfectTouchDet - 11-08-2019, 15:24

sla napisał/a:
W takim razie jaki ma sens kupowanie drutowanego, samochodu o którym nic się nie wie? :shock:

A skąd domysł,że auto jest drukowane? Wiem..chciałeś być złośliwy,ale nie wyszło.
Auto obecnie stoi i buduje się do niego nowy kolektor pod turbo,bo poprzedni nie nadaje się nawet na przetop.
Wiemy już że silnik jest zakuty.
Wiemy,że wystrojony na 1.2 bara.
Robi się coraz ciekawiej 😁

sla - 11-08-2019, 16:22

A skąd domysł,że auto jest drukowane?
Drutowane a nie drukowane. Ale mogę sie mylić, być może układ hamulcowy został też zmieniony.
PerfectTouchDet - 11-08-2019, 19:30

sla napisał/a:
A skąd domysł,że auto jest drukowane?
Drutowane a nie drukowane. Ale mogę sie mylić, być może układ hamulcowy został też zmieniony.

Czyli się mylisz.
Hamulce są sporo większe, zresztą serwo też.
Zawias jest inny.
W zasadzie seryjna została buda. Nie licząc rozporek...
I wybacz błędy,słownik w telefonie

mkm - 11-08-2019, 21:37

PerfectTouchDet, zakładaj temat w Naszych Miśkach.
PerfectTouchDet - 13-08-2019, 09:17

mkm napisał/a:
PerfectTouchDet, zakładaj temat w Naszych Miśkach.

Jak tylko auto wroci z budowy nowego kolektora wydechowego i co nieco je ogarne, to od razu tak uczynie :)
Dane, na ktore wszyscy tak czekaja, czyli "gdzie jest wykres?!" beda nieco pozniej, bo mam obawy co do wystrojenia auta. Obecnie nie moge tego zrobic, bo zadna z firm, ktorym bylbym sklonny oddac auto nie ma terminow/mozliwosci/checi zrobienia tego. Wiec skrecamy na 0,8 bara i spokojnie jezdzimy, obserwujemy :)
Na szczescie auto jest wystrojone na EMU, wiec bede mogl zgrac i ew. wrzucic logi