To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E39A 2.0]niemoge odpalic - odciety zapłon

Anonymous - 08-04-2007, 13:55
Temat postu: [E39A 2.0]niemoge odpalic - odciety zapłon
prosze o pomoc

niemoge odpalic zachodze dzis i nic , rozrusznik kreci ale kontrolki sie nieswieca
jest zapłon chyba odciety umnie jest alarm i jak wcisnie sie przycisk przy zamykaniu drzwi to wlasnie kontrolki sie niezapalja (odcina sie zapłon razem z centralnym) ale rozrusznik mozna krecic jak 2 raz sie wcisnie zaplaja sie kontrolki i mozna odpalac a teraz wciskam otwarte i zamkniete drzwi zadan kontrolka sie niezapala; olej ładowanie itp

niewiem co sie dzieje:(

[ Dodano: 09-04-2007, 14:08 ]
a tu nikt niemoze pmuc???

czy to moze cos z tym alarmem zrytyum odciasie na amen zaspłon mysle pujsc ta centralke odnalezc od alarmu i zobaczec ocb bo wszedzie jdochdzxi prad swiatła itp tylko zapłonu niema:((((((((((((((( damnnnnnn

[ Dodano: 09-04-2007, 17:40 ]
... nedziałaja tez kierunki awaryjne sa kierunkow niema :(

Anonymous - 10-04-2007, 16:52

Jaki masz alarm?? Ja miałem Activię i podobne objawy co Ty. Czasami potrafiło mi odciąć zapłon nawet w trakcie jazdy. I były 2 powody (chyba):
1. Przez przypadek chyba uruchomiliśmy dodatkowy imobileizer (nie wiem jak to się pisze). I to on blokował zapłon kiedy samochód stał zgaszony przez 30 sekund z otwartymi drzwiami. Lampka paliła się wtedy ciągłym światłem.
2. Kiedy to rozgryźliśmy okazało się że dalej jest coś nie tak. Na wszelki wypadek zdjąłem plusową klemę bo miałem ją w kiepskim stanie i zrobiłem z nią porządek. Miałem też uszkodzony czujnik od jednych drzwi i z nim też popracowałem. Po tych czynnościach narazie jest OK. Mam nadzieję że tak już zostanie bo inaczej będę musiał poszukać dobrego elektryka żeby to zobaczył. Nie mniej teraz wydaje się być w porządku.

Pozdrawiam