Pajero III - [3.2 DID] Pajero III Long manual szarpanie, blokowanie kół
mikozniak - 30-08-2019, 19:38 Temat postu: [3.2 DID] Pajero III Long manual szarpanie, blokowanie kół Witam,
jestem nowy niedawno kupiłem Pajero III Long 3.2did manual i mam następujący problem. Podczas płynnego ruszania autem szarpie. Auto oddałem do mechanika i powoli rozkłada ręce. Rozpiął dzisiaj tylni napęd, aby sprawdzić, jak będzie się zachowywać przód. Wrażenie jest takie, że co kilka stopni obrotu koło coś go trzyma i puszcza. Przy normalnej jeździe jest problem z płynnym ruszeniem, oraz duże wibrację są poniżej 1600 obrotów. Wał wydaje się ok. Sprzęgło nie wydaje dziwny odgłosów. Nie ma różnicy, czy jest ciepły, czy zimny. Wyczytałem już na forum, że może być to wina rozciągniętego łańcucha w reduktorze.
abramus123 - 02-09-2019, 07:52
Co do wibracji moim zdaniem to koło dwumasowe
W moim Pajero wibracje pojawiały sie przy 1900 a 2600 obrotów Nikt nie potrafił postawić prawidłowej diagnozy aż do momentu gdy podczas jazdy rozleciało sie koło Po wymianie koła wibracje zniknęły
zbyszekm2 - 10-09-2019, 08:29 Temat postu: Re: Pajero III Long manual szarpanie, blokowanie kół
mikozniak napisał/a: | Witam,
jestem nowy niedawno kupiłem Pajero III Long 3.2did manual i mam następujący problem. Podczas płynnego ruszania autem szarpie. Auto oddałem do mechanika i powoli rozkłada ręce. Rozpiął dzisiaj tylni napęd, aby sprawdzić, jak będzie się zachowywać przód. Wrażenie jest takie, że co kilka stopni obrotu koło coś go trzyma i puszcza. Przy normalnej jeździe jest problem z płynnym ruszeniem, oraz duże wibrację są poniżej 1600 obrotów. Wał wydaje się ok. Sprzęgło nie wydaje dziwny odgłosów. Nie ma różnicy, czy jest ciepły, czy zimny. Wyczytałem już na forum, że może być to wina rozciągniętego łańcucha w reduktorze. |
dopytaj poprzedniego właściciela co było robione w aucie, głownie chodzi czy wymieniał sprzęgło i koło dwumasowe.
Napoisz czy robi to na 2H i 4H?
|
|
|