To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander 2010 2.0b Problem z nawiewem i klimą

bialygumis - 06-09-2019, 22:23
Temat postu: Outlander 2010 2.0b Problem z nawiewem i klimą
Witam, jestem nowym posiadaczem samochodu jak w temacie. Niestety po zakupie okazało się iż auto nie jest bez wad. Chodzi o nawiewy. Po włączeniu klimatyzacji zimne powietrze czuć tylko z lewej i lewy środek, natomiast prawy i prawy środek wyczuwalnie różni się temperatura (jest wyższa). Szukałem trochę w sieci i jedyne sugestie (inne marki) to było dobicie czynnika, w kilku odpowiedziach użytkownicy potwierdzali skuteczność tego działania. U mnie po zakupie poziom czynnika klimatyzacji został sprawdzony i dobity. Silniczki sterujące (znalazłem 3) pracują prawidłowo. Kiedyś miałem Citroena C5 i tam bolączką były łamiące się klapy sterujące wewnątrz nagrzewnicy. Niestety nie znalazłem podobnych tematów dotyczących Mitsu. Kolejnym problemem jest fakt iż sprężarka klimy załącza się na kilka sekund, następuje wyłączenie i znów się uruchamia. Tak jest non stop. Wyczytałem iż może to być wina sprzęgła i jego regulacji. "Fachowiec" który dobijał czynnik najwyraźniej potrafi tylko dobić czynnik, reszty nie kuma. Więcej mnie nie zobaczy. Czy ktoś pomoże? Pozdrawiam
zibi21 - 08-09-2019, 16:51

Witam ,miałem to samo rok temu .W układzie było tylko połowę ilości czynnika .Po uzupełnieniu
wszystko wróciło do normy.Z tego co pamiętam to czynnika ma być coś około 500g.
Pozdrawiam.

bialygumis - 08-09-2019, 20:04

Dzięki za odpowiedz, tak jak pisałem wcześniej ilość czynnika jest ok.