Pajero III - [3.2 DID] Uszkodzony pieścień ABS - przegub tył
janusz66p - 13-09-2019, 11:04 Temat postu: [3.2 DID] Uszkodzony pieścień ABS - przegub tył Witam,
Koledzy potrzebuję pomocy.
W trakcie wymiany piasty okazało się, że uszkodzony jest pierścień ABS (ukruszone zęby). Przegub jest jeszcze ok. Niestety nie mogę znaleźć sposobu na wymianę samego pierścienia. Nie chcę wymieniać przegubu. Może uda się wymienić sam pierścień. Dodatkowo czeka mnie to samo na drugiej stronie.
Proszę o jakieś sugestie.
z góry dziękuję.
bluecd - 15-09-2019, 15:01 Temat postu: Re: Uszkodzony pieścień ABS - przegub tył
janusz66p napisał/a: | Witam,
W trakcie wymiany piasty okazało się, że uszkodzony jest pierścień ABS (ukruszone zęby). Przegub jest jeszcze ok. Niestety nie mogę znaleźć sposobu na wymianę samego pierścienia. Nie chcę wymieniać przegubu. Może uda się wymienić sam pierścień. Dodatkowo czeka mnie to samo na drugiej stronie.
z góry dziękuję. |
Nie chce sie wymadrzac ale jak ostatnio patrzylem do manuala i pod auto to sam rotor nie wystepuje
zbyszekm2 - 16-09-2019, 09:03 Temat postu: Re: Uszkodzony pieścień ABS - przegub tył
bluecd napisał/a: | janusz66p napisał/a: | Witam,
z góry dziękuję. |
Nie chce sie wymadrzac ale jak ostatnio patrzylem do manuala i pod auto to sam rotor nie wystepuje |
zębatkę siąga się bez problemu choćby młoteczkem
a nowe zębatki sa u nas dostępne
bluecd - 17-09-2019, 22:53 Temat postu: Re: Uszkodzony pieścień ABS - przegub tył
zbyszekm2 napisał/a: | bluecd napisał/a: | janusz66p napisał/a: | Witam,
z góry dziękuję. |
Nie chce sie wymadrzac ale jak ostatnio patrzylem do manuala i pod auto to sam rotor nie wystepuje |
zębatkę siąga się bez problemu choćby młoteczkem
a nowe zębatki sa u nas dostępne |
to sie pomylilem.no i dobrze.
janusz66p - 18-09-2019, 11:39
Dzięki za zainteresowanie.
Czy mogę prosić Kol. Zbyszka o przesłanie wymiarów zębatki: średnica zewnętrzna, średnica wewnętrzna oraz szerokość.
Pozdarwiam
alexs6 - 08-04-2021, 18:31
a czy przednie pierścienie też są jakoś wymienne i czy całość z przegubem ?
zbyszekm2 - 09-04-2021, 12:47
alexs6 napisał/a: | a czy przednie pierścienie też są jakoś wymienne i czy całość z przegubem ? |
Sa wymienne
Jakby co dostępne u nas
alexs6 - 09-04-2021, 13:15
dziękuję za odpowiedź Panie Zbyszku
a czy da się samodzielnie ją wymienić ? czy są potrzebne do tego jakieś sprzęty ciężkiego kalibru ? jakaś szybka instrukcja ....
zbyszekm2 - 15-04-2021, 13:40
alexs6 napisał/a: | dziękuję za odpowiedź Panie Zbyszku
a czy da się samodzielnie ją wymienić ? czy są potrzebne do tego jakieś sprzęty ciężkiego kalibru ? jakaś szybka instrukcja .... |
czymś tempym się popukuje w koronkę i ona schodzi. możeń miejsce posmarować czymś aby był poślizg. Nową lekko popukuje się żeby sie wsuneła. Operacja dosyć prosta
alexs6 - 15-04-2021, 14:16
a jaki jest koszt takich koronek na przód i na tył ? bo w sumie wszystkie u mnie wyglądają tragicznie
zbyszekm2 - 19-04-2021, 12:35
alexs6 napisał/a: | a jaki jest koszt takich koronek na przód i na tył ? bo w sumie wszystkie u mnie wyglądają tragicznie |
prosze dzwonić pod 606586115 nasz sklep
|
|
|