To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] potrzebuje fachowej pomocy

Anonymous - 09-04-2007, 15:27
Temat postu: [CJ1A 1.3] potrzebuje fachowej pomocy
Witam!otoz od jakiegos poł roku jestem posiadaczem colta cjo 1,3 12V+gaz sekwencja bodajrze?problemy zaczeły sie od wymiany paska rorzadu,autko pali jak chce,raz zapali raz nie???pojechałem do elektronika,stwierdził ze padnieta jest papka paliwa,po tym załorzył jakas regenerowana!(stasznie głosna buczy,tak ze asz w srodku słychac)po wymianie papki autko jedzilo bez zarzutow,choc zdarzyło sie pare razy ze nie odpolił!a dzis juz kaplentna klapa :shock: jezdze cały czas na benzyce,dodam ze pare razy udało mi sie zapalic autko po uwczesnym poruszaniu kostaki w okolicy przepływomierza,był wyrazny odglos ze pociagna paliwa!gaz mam odłaczony na bezpieczniku i mysle ze to nie jest powodem,tym bardziej ze jedze na Pb!sorki za chaotycznoisc,prosze o pomoc
pozdrawiam :arrow:

Anonymous - 10-04-2007, 00:05

Pierwsza rzecz to sprawdzenie błędów ECU, pompka raczej nic nie ma do wtyczki przeplywomierza.Jak ECU nic nie powie to szukal bym bardziej w elektryce nie w pompce jesli włożyl gosc jakas pompke to raczej powinna dzialac albo chcial zebys znowu na wymiane podjechał.... Moglby sie odezwac ktos kto ma taki samochód jak Ty i wie jak sie bledy sczytuje (które piny itd) zazwyczaj jest to pierwszy i ostatni ale pewien nie jestem.A sprawdzales czy w czasie jak nie pali czy jest iskra czy moze swiece są mokre? W sumie to dosc dziwne bo jesli zdejmiesz wtyczke z przeplywomierza to i tak powinien odpalic,moze jakis zbieg okoliczności?
Anonymous - 11-04-2007, 23:28

a wiec,autko odstawione od elektronika,padł jakis przekaznik od inst. gazowej! tak wogole co sadzicie o inst.gazowej w colcie?mam gaz sekwencyjny i zastanawiam sie czy nie wyrzucic...
dzieki za zainteresowanie,pozdrawiam!

Anonymous - 12-04-2007, 00:19

Jakbym juz miał brykę z gazem i to sekwencyjnym to bym go zostawil.OPdpowiednio utrzymana nie bedzie sprawiala problemow a napewno przyda sie przy sprzedazy.Ciesze sieTwoim szczesciem z naprawienia.Szerokiej drogi!!