To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - brak mocy przy przyspieszaniu

Nordyk - 15-10-2019, 17:24
Temat postu: brak mocy przy przyspieszaniu
Witam
ostatnio zauważyłem w moim Pajero taki problem - czasami jak jadę wolno i dodaje gazu to nie mam mocy, tzn jedzie z tąką samą prędkością, puszczam gaz i ponownie dodaję gazu i ciągnie jak należy. Spotkaliście się może z tym problemem?

lk300 - 16-10-2019, 00:50

Odłącz przepływomierz i sprawdz czy jest jakas różnica
zbyszekm2 - 22-10-2019, 14:26
Temat postu: Re: brak mocy przy przyspieszaniu
Nordyk napisał/a:
Witam
ostatnio zauważyłem w moim Pajero taki problem - czasami jak jadę wolno i dodaje gazu to nie mam mocy, tzn jedzie z tąką samą prędkością, puszczam gaz i ponownie dodaję gazu i ciągnie jak należy. Spotkaliście się może z tym problemem?

Zacznij od filtra paliwa, Czujnik ciśnienia w pompie wtryskowej, filtr powietrza, wtryski na koniec

Maceio - 25-10-2022, 00:17

Temat stary, ale może ktoś będzie szukał informacji i moje doświadczenia mu się przydadzą.
Samochód nie ma mocy, gaśnie i się muli jak wbijasz gaz do oporu...?
Dwie pierwsze dolegliwości przy stanie paliwa poniżej 1/4.
U mnie czyszczenie baku. Pomogło w 100 procentach. Sam widziałem co było na filtrze wstępnym... Miał prawo nie jechać. Moje pytanie: dlaczego to tylko w Pajero? Odpowiedz: siatka na filtrze wstępnym ma mega małe oczka i w większości samochodów ten syf zbiera się na filtrze paliwa, który sie wymienia co jakiś czas, a Pajero musi mieć paliwo o nieskazitelnej czystości, co się właśnie wiąże z czyszczeniem baku i filtra co około 80tys km. Koszt około 600zl.