To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Mitsubishi Colt VI, 1.3., benzyna, 2008

aaaaga - 22-10-2019, 20:49
Temat postu: Mitsubishi Colt VI, 1.3., benzyna, 2008
Witam, bardzo proszę o pomoc. Mam kłopot z moim Coltem. Jeżdżę nim na krótkich zazwyczaj trasach, mam go od 1,5 roku. Wystąpiły dwie usterki. Pierwsza pół roku temu - zapaliła się lampka akumulatora, załączył się dźwięk ostrzegawczy. Czekałam na mechanika na zgaszonym silniku 2 godziny, i w warsztacie okazało się, że usterka nie występuje. Zero objawów. Mechanik stwierdził zerwaną wiązkę kabli i nadnapięcie. Po tej wizycie autko było sprawne. Druga usterka wystąpiła kilka dni temu. Podczas jazdy, znienacka, zapaliła się lampka oleju, załączył się dźwięk ostrzegawczy, a silnik zgasł. Kilka razy odpaliłam i symptom był ten sam. Silnik jakby się "dusił". Na lawetę czekałam ok 1,5 godz. Pan kierowca autkiem wjechał na lawetę, i zjechał nim na warsztacie. I znów zero objawów usterki. Mechanik wymienił olej (ponoć był okej)i filtry. Poziom starego oleju na bagnecie przekraczał maksimum (ja oleju nie dolewałam, ten mechanik stwierdził, że pewnie przy poprzedniej wizycie w innym serwisie został przez kogoś przelany poziom). Zero wycieków, autko jeżdżące - to jego słowa.
Bardzo proszę o radę, bo zastanawiam się nad sprzedażą, z obawy o kolejne dziwne zachowania samochodu.