To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Wersje carismy prosze o podpowiedz

Norbi456 - 30-10-2019, 20:44
Temat postu: Wersje carismy prosze o podpowiedz
Witam Panowie z góry dodam że jestem świeżym posiadaczem carismy z 2000r czyli polift,
pytanie do was bo mam dużo pytań pierwsze z nich to chciałbym się dowiedzieć dlaczego moja carisma wersja Hatchback nie ma plastikowych nakładek na progach ? Czy można je dołożyć i dokupić i dlaczego jedne mają a drugie nie maja ....jakie są różnice miedzy nimi ....i czy będą pasować

Z góry proszę o podpowiedź i dziękuję

apg2312 - 30-10-2019, 21:24

Norbi456 napisał/a:
dlaczego moja carisma wersja Hatchback nie ma plastikowych nakładek na progach ?

Bo prawdopodobnie ktoś je z jakiegoś powodu ściągnął. Np. bał się, ze mu pod plastykiem będa rdzewieć progi ? Albo gdzieś popękały, zostały ściągnięte a nowych nikt nie założył ? Powodów może być sporo.
Norbi456 napisał/a:
Czy można je dołożyć i dokupić

Można. Ale oryginalne nakładki powinny być w kolorze karoserii, więc musiałbyś poszukać.
Norbi456 napisał/a:
jakie są różnice miedzy nimi

Kolor.
Norbi456 napisał/a:
i czy będą pasować

Z przedlifta raczej nie, z poliftowej carismy P&P. Co najwyżej będziesz musiał dokupić spinki.

Norbi456 - 31-10-2019, 08:20

Dzięki za odpowiedź ale mam wątpliwości odnośnie montażu takich nakładek na progi, szukałem bo chciałbym kupić najlepiej srebrne lecz zauważyłem na zdjęciach i stąd też moje pytanie było czy będą pasować, że nakładki maja takie spinki, kołki które wchodzą do progu ja w swoim modelu nie mam żadnych otworów na takie kołki. Proszę też o podpowiedź jak są montowane takie nakładki. Dzięki