To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Led bar i kamera cofania

gutek.a4 - 01-11-2019, 01:31
Temat postu: Led bar i kamera cofania
Witam
Do nowego nabytku zrobiłem zakupy na ali, przyszedł led bar 6d "90W" i radio marki radio z kamerą cofania
Leda zamontuję na grilu, chcę go sterować z przycisku i z świateł długich, sygnał do sterowania przekaźnika w przypadku włącznika ręcznego wezmę z zasialania gniazda zapalniczki, ale co z sterowaniem z świateł drogowych? Czy światła drogowe są sterowane plusem? Miałem już podobne zamiary w vitarze i tam światła są sterowane masą i poległem, jak jest w przypadku pajeraka?
Kamera cowania, zamontuję ją pod spojlerem klapy, którędy przeciągnąć kabel do radia?
Dzięki za odpowiedzi

Bizi78 - 01-11-2019, 09:14

Co do kamery to mogłeś na Ali kupić z transmiterami drogą radiową, czyli odeszło by puszczanie kabli przez całe auto.
gutek.a4 - 01-11-2019, 11:00

Bizi78 napisał/a:
Co do kamery to mogłeś na Ali kupić z transmiterami drogą radiową, czyli odeszło by puszczanie kabli przez całe auto.

Mogę kupić, kamera na kabku była razem z radiem, ale jak będzie ciężko puścic kabel to kupię z transmiteren, narazie nie mam jak nawet popatrzeć na samochód bo jeździ od mechanika do mechanika

Enter - 22-05-2020, 22:29

Kabelki do kamerki przeciągnąłem przez tunel z kablami przy zawiasach klapy. Zasilanie z zapalniczki.