L200 Techniczne od 2006r - L200/Fullback - tarcze/klocki hamulcowe (jaki oryginał)
TomDudi - 03-11-2019, 11:56 Temat postu: L200/Fullback - tarcze/klocki hamulcowe (jaki oryginał) Przeszukałem, ale nie udało się odnaleźć...
Chodzi o L200 od 2016 roku.
Czy ktoś orientuje się może, jakiego producenta tarcze i klocki szły na przód oryginalnie (montowane w fabryce)???
KrzysiekC - 06-11-2019, 12:27
Producenci samochodów zakupują tarcze i klocki od różnych dostawców według swoich wymogów.
Nie ma możliwości zakupienia tarczy stricte producenta samochodów oprócz w serwisie.
Nie wiem dlaczego szukasz fabrycznych tarcz i hamulców, nie ma takiej potrzeby.
Możesz zamontować tarcze ogólnie rzecz biorąc każdego producenta ponieważ muszą one spełnia wymagania samochody.
Generalna zasada chodź nie zawsze im droższe tym lepsze.
TomDudi - 06-11-2019, 17:53
Dzięki za odpowiedź, ale nie o to mi chodziło...gdybym chciał oryginał to bym zamówił w ASO i miałbym to co zakłada fabryka...
Chodzi mi właśnie o to, u którego producenta Mitsubishi zamawia te części na pierwszy montaż (np. Lucas, TRW, Textar, Brembo, etc.).
Ponieważ założyłem teraz TRW komplet i klocki w porównaniu do oryginału strasznie pylą (felgi są po kilkuset km praktycznie czarne od pyłu). A na ori tego nie było, dlatego chciałbym następne kupić takiej firmy, z której Mitsubishi to montuje.
Zuzia - 06-11-2019, 19:26
Akurat klocki i tarcze trw do l200 i sporta to pomyłka. Tarcze bardzo szybko się zwichrowały a klocki właśnie pyliły. Teraz zmieniam w sporcie i poszedłem w tarcze Boscha i klocki brembo na tył cały komplet brembo. W l200 poprzednie nieudane zakupy wymieniłem na klocki i tarcze brembo i jest ok.
TomDudi - 07-11-2019, 09:37
Wziąłem TRW, bo we wszystkich samochodach nie miałem problemów z takim zestawem. Zobaczymy jak się będą sprawować tarcze, ale w przyszłości wolałbym założyć inny zestaw.
pawel80 - 22-04-2020, 23:09
tokico na 95% oryginał ze spreżnkami w klockach
|
|
|