Outlander II Ogólne - C Crosser skrzypi przednie zawieszenie
Hubert88 - 09-11-2019, 19:16 Temat postu: C Crosser skrzypi przednie zawieszenie Witam. Kupiłem niedawno C Crossera i borykam się z problemem ze skrzypieniem podczas przejazdu przez progi zwalniające czy tez krótkie głębokie dziury. Powymienialem łączniki stabilizatorów gumy stabilizatora końcówki drążków kierowniczych do tego przejechałem wszystkie gumy wahaczy smarem w sprayu aby sprawdzić czy czasem to nie to. Póki co bez zmian 🙈
Bizi78 - 09-11-2019, 21:48
Ja bym karcherem potraktował sprężyny bo może tam się sporo brudu nazbierało.
m4rud3r - 10-11-2019, 07:41
Spoko, mój misiek też skrzypieć zaczął ostatnio
Nie wiem czy powodem skrzypienia mogą być łożyska kolumny mcphersona. Przyjdzie lato - się rozchodzi
kajos - 10-11-2019, 11:11
m4rud3r napisał/a: | Spoko, mój misiek też skrzypieć zaczął ostatnio
Nie wiem czy powodem skrzypienia mogą być łożyska kolumny mcphersona. Przyjdzie lato - się rozchodzi |
musisz schudnac
m4rud3r - 10-11-2019, 13:45
kajos napisał/a: | m4rud3r napisał/a: | Spoko, mój misiek też skrzypieć zaczął ostatnio
Nie wiem czy powodem skrzypienia mogą być łożyska kolumny mcphersona. Przyjdzie lato - się rozchodzi |
musisz schudnac |
Haha dzięki !
nie no tak na poważnie, to czasami przy wyjeździe z garażu podziemnego, pod górkę na samej górze podjazdu było skrzypnięcie bo wyjazd jest po łuku więc myślałem że to łożyska kolumn trzeszczą. A ostatnio jak więcej po mokrym polatał, zaczął trzeszczeć nie tylko na podjeździe
Aleksander1965 - 11-11-2019, 14:07
u mnie to sie objawia tylko zima latem jest ok powymieniałem juz wszystko i efekt pozostał pewnie amory olejowe to raczej takie sapanie
Gotycki_Zdun - 11-11-2019, 20:29
W moim Pugu powodem skrzypienia były łożyska górnego mocowania kolumny Macphersona. Dźwięk był taki, jak podczas siadania na starej , postgirekowskiej kanapie.
supeer - 13-11-2019, 09:07
Gotycki_Zdun napisał/a: | W moim Pugu powodem skrzypienia były łożyska górnego mocowania kolumny Macphersona. Dźwięk był taki, jak podczas siadania na starej , postgirekowskiej kanapie. |
Potwierdzam u mnie to samo
Aleksander1965 - 16-11-2019, 12:36
Trudno nazwać to łożyskami to raczej plastikowe slizgi o grubośc 5mm zmieniałem dwukrotnie straszna tandeta
Bizi78 - 16-11-2019, 15:00
Aleksander1965, dawałeś oryginał czy jakiś zamiennik?
Aleksander1965 - 17-11-2019, 12:28
dawałem z firmy FEBEST organoleptycznie wyglądały lepiej niż te oryginalne, masywniejsze i lepiej wykonane
https://febest.de/pol/details/front_shock_absorber_bearing-mb_01
Bizi78 - 17-11-2019, 12:43
Aleksander1965 napisał/a: | dawałem z firmy FEBEST organoleptycznie wyglądały lepiej niż te oryginalne, masywniejsze i lepiej wykonane |
I tutaj może być problem .
Zainwestuj w oryginał, na allegro około 60zł kosztuje z wysyłką.
W starszych miśkach ludzie narzekają na zamienniki.
U mnie jedno już ma nalatane około 50kkm a z drugiej strony już około 25kkm i cały czas śmigają .
Wagabunda - 26-11-2019, 12:27
Witam kolegów, właśnie w czwartek jadę na likwidację tego skrzypienia. Możecie podać link do tych oryginałow?
[ Dodano: 29-11-2019, 10:25 ]
Witam, jestem dzisiaj po wymianie poduszki nad amortyzatorem, nastała błoga cisza. Wymieniona została poduszka na kyb, całkowity koszt operacji to 260zł u mechanika, poduszkę kupił mechanik. Stara skrzypiała wewnątrz. Jeżeli Wam skrzypi to jest metoda na to, wstrzyknąć smaru między poduszkę a blachę, pomoże na moment potem zacznie i tak skrzypieć. jak czekaliśmy na poduszkę to mechanik z góry młotkiem doklepał blachę nad poduszką i to pomogło trochę, poduszka mniej skrzypiała.
Pozdrawiam Was, może siękomuś przyda informacja.
|
|
|