To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Szarpanie podczas ruszania

dabramczuk - 19-11-2019, 11:20
Temat postu: Szarpanie podczas ruszania
Ponownie wrzucę temat mając ostatnią nadzieję na rozwiązanie problemu z moim nowym nabytkiem w postaci Pajero IV z 2011 roku.

Szarpanie podczas ruszania: okresowe co oznacza że czasami jest a czasami go niema. Tarcza sprzęgłowa i docisk po wymianie.

Problem spędza mi sen z powiek i doprowadza do myśli niewykluczających pozbycia się nowego nabytku.

Jeżeli ktoś z ze szczęśliwych posiadaczy tego modelu miał taki problem i skutecznie go rozwiązał bardzo proszę o wskazówki.

pozdrawiam

hlukasz - 20-11-2019, 09:49

Może to wina układu paliwowego? Filtr paliwa masz świeży?
KrzysiekC - 20-11-2019, 10:13

Jest wiele możliwości dlaczego szarpie.
Brak wystarczającej ilości paliwa to nawiązanie do wcześniejszego postu.
Sprawdził bym również czujnik SCV czy nie jest zanieczyszczony??

zbyszekm2 - 25-11-2019, 09:30
Temat postu: Re: Szarpanie podczas ruszania
dabramczuk napisał/a:
Ponownie wrzucę temat mając ostatnią nadzieję na rozwiązanie problemu z moim nowym nabytkiem w postaci Pajero IV z 2011 roku.

Szarpanie podczas ruszania: okresowe co oznacza że czasami jest a czasami go niema. Tarcza sprzęgłowa i docisk po wymianie.

Problem spędza mi sen z powiek i doprowadza do myśli niewykluczających pozbycia się nowego nabytku.

Jeżeli ktoś z ze szczęśliwych posiadaczy tego modelu miał taki problem i skutecznie go rozwiązał bardzo proszę o wskazówki.

pozdrawiam

Jakie sprzęgło założyłeś?

dabramczuk - 04-12-2019, 09:43

sory za opóźnienie.....ale na temacie mi zależy.

filtr paliwa nowy więc zakładam że to nie problem w dostawie paliwa. zresztą to nie jest taki rodzaj szarpania.

co do sprzęgła to powiem szczerze że nie wiem jakie jest założone. Zakładałem w autoryzowanym serwisie i założyli zamiennik akceptowany przez nich.
Teraz mówią że należało również wymienić koło zamachowe.

koledzy i koleżanki tracę nadzieję na rozwiązanie problemu

pozdrawiam

zbyszekm2 - 04-12-2019, 11:16

dabramczuk napisał/a:
sory za opóźnienie.....ale na temacie mi zależy.

filtr paliwa nowy więc zakładam że to nie problem w dostawie paliwa. zresztą to nie jest taki rodzaj szarpania.

co do sprzęgła to powiem szczerze że nie wiem jakie jest założone. Zakładałem w autoryzowanym serwisie i założyli zamiennik akceptowany przez nich.
Teraz mówią że należało również wymienić koło zamachowe.

koledzy i koleżanki tracę nadzieję na rozwiązanie problemu

pozdrawiam

Koło zamachowe raczej nie ma nic do tego ( chyba ze było przegrzane)
Stawiam raczej na nieoryginalne sprzęgło, dlatego, że duzo razy wymiana na oryginał pomogła w takim przypadku.