[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] Sanki MR510285 - zamowienie? - nowy produkt
lucekm - 23-11-2019, 15:43 Temat postu: [CSx Ogólne] Sanki MR510285 - zamowienie? - nowy produkt Dzień dobry wszystkim.
Nawiązałem kontakt z Chińskim producentem części zamiennych do aut japońskich, który działa na rynku prawie od 20lat. Złożyłem zapytanie o sanki do Naszych miskow, konkretnie o część MR510285.
W odpowiedzi dostałem info że nie mają na stanie, ale jeśli zainteresowanie by było większą ilością sztuk to zastanowią się czy nie rozpocząć produkcji.
W związku z tym, ilu z Was byłoby zainteresowanych zakupem nowych sanek ? Ruszamy w końcu ten temat i nie dajmy się na naciągać na drożyznę używanego kawałka blachy w granicach 1-2tys. zł.
Dodam tylko że nie wiem ile by wyniosła cena końcowa nowej części, ale zakładam że nie więcej niż 800zl. Bo w tym momencie do innych modeli sprzedają belki za ok. 200-400zl. To z przesyłką + cłem powinno i tak wyjść taniej od używki. Dajcie znac, bo chciałbym poznać Wasze opinie.
Oczywiście im szybciej tym lepiej.
Kristof Nada - 26-11-2019, 10:10
Jak widać odzew tu na forum praktycznie zerowy. Pytałeś może na zagranicznych forach? O jakim producencie mówimy ?
lucekm - 26-11-2019, 11:28
Kristof Nada napisał/a: | Jak widać odzew tu na forum praktycznie zerowy. Pytałeś może na zagranicznych forach? O jakim producencie mówimy ? |
Nie pytałem na zagranicznych forach. Bo myślałem że tu zbierze się przynajmniej 20 osób które byłyby zainteresowane.
Na razie nie chciałbym wymieniać nazwy producenta. Dziwi mnie tylko fakt że na ok. 2280 zarejestrowanych Lancerów w PL odzew jest znikomy.
Problem braku tej części dotyczy przynajmniej 50% użytkowników ale widać każdy radzi sobie we własnym zakresie. Ja też pewnie tak zrobię i nie będę nawet zawracał sobie głowy z nowa produkcja.
Widać marka spod 3 diamentów nie ma aż tak zżytych użytkowników. Szkoda.
MitsuGo - 26-11-2019, 16:16
Na drodze trudno spotkać CS-a co dopiero dotrzeć szybko do użytkowników, nie ma łatwo. U mnie na razie nie stwierdzono potrzeby wymiany a na zapas nie ma co brać.
kuba!!! - 26-11-2019, 18:22
Albo tak jak ja, ludzie powymieniali i mają spokój do końca żywotu auta.
lucekm - 26-11-2019, 19:11
kuba!!! napisał/a: | Albo tak jak ja, ludzie powymieniali i mają spokój do końca żywotu auta. |
No właśnie, przed takim czymś chce innych uczulić, żeby nie wymieniali sanek (na inne - ponad 12 letnie, odmalowane) za 1500zł!
MitsuGo - 27-11-2019, 08:06
Uczulać można, nawet trzeba ale na decyzje ludzkie nie mamy wpływu . Na zapas nie warto brać, bo nie ma pewności co ulegnie destrukcji szybciej:
sanki czy całe auto np. w zdarzeniu drogowym
FredPL - 27-11-2019, 20:18
Aż jestem ciekaw w jakim stanie są sanki w moim, w sumie podłoga jest niemal bez rdzy więc może i sanki nadal są w porządku. Bd musiał pogadać na warsztacie jak bd mi konserwację robili żeby pooglądali sanki.
lucekm - 11-12-2019, 13:41
Stało się, sanki nowe dostępne na:
https://allegro.pl/oferta/sanki-wozek-kolyska-lancer-vii-01-13-nowe-8766265200
Kto przetestuje niech da znać jak z jakością.
cygan84 - 11-12-2019, 14:08
1500zl za chinczyka to sporo. Mało tego jest to i jest okazja dobrze zarobić.
FredPL - 13-12-2019, 21:56
Może z czasem stanieje jak Miski, a kto wie, może za jakiś czas pojawią się zbiorniki paliwa
Bizi78 - 13-12-2019, 22:41
Zamienniki zbiornika chyba robił KLOKKERHOLM i jakaś firma GORDON.
Niestety dostępność to chyba tylko na wschodzie .
MitsuGo - 14-12-2019, 17:47
cygan84 napisał/a: | 1500zl za chinczyka to sporo. Mało tego jest to i jest okazja dobrze zarobić. |
Można też trochę umoczyć na 40 sztukach jak nie zejdą z powodu mocno przesadzonej ceny
mkm - 14-12-2019, 18:22
lucekm napisał/a: | Ja też pewnie tak zrobię i nie będę nawet zawracał sobie głowy z nowa produkcja.
Widać marka spod 3 diamentów nie ma aż tak zżytych użytkowników. Szkoda. |
Zamów jedną sztukę, odbierz, ustal cenę i proponuj.
Czego ty oczekujesz? Że ktos w ciemno da Ci kasę za obiecanki dobrze podrobionej częsci w tajnej chińskiej fabryce?
A co będzie jak się chińczykowi wymiary rozjadą lub coś sknoci? Zwracasz wtedy kasę z własnej kieszeni?
Co w momencie gdy materiał okaże się zbyt miękki i szlag je bezie trafiał po pół roku?
Sorry...
Pomijam już fakt, że większość Waszych sanek da się naprawić za niewielkie kwoty...
lucekm - 15-12-2019, 07:20
mkm napisał/a: | lucekm napisał/a: | Ja też pewnie tak zrobię i nie będę nawet zawracał sobie głowy z nowa produkcja.
Widać marka spod 3 diamentów nie ma aż tak zżytych użytkowników. Szkoda. |
Zamów jedną sztukę, odbierz, ustal cenę i proponuj.
Czego ty oczekujesz? Że ktos w ciemno da Ci kasę za obiecanki dobrze podrobionej częsci w tajnej chińskiej fabryce?
A co będzie jak się chińczykowi wymiary rozjadą lub coś sknoci? Zwracasz wtedy kasę z własnej kieszeni?
Co w momencie gdy materiał okaże się zbyt miękki i szlag je bezie trafiał po pół roku?
Sorry...
Pomijam już fakt, że większość Waszych sanek da się naprawić za niewielkie kwoty... |
1szt. nie wyprodukują, więc zrezygnowałem z tego rozwiązania.
To aukcja na allegro nie ma ze mną nic wspólnego.
Zadzwoniłem do sprzedawcy z zapytaniem o producenta, uslyszalem: ,w sumie to My,, Ok, a gdzie to wyprodukowane w Chinach? Nie, na terenie UE, a gdzie dokładnie ... cisza haha
1500 to stanowczo za wysoka cena jak na zamiennik do tego auta (do 1tys. jeszcze bym przełknął).
Więc i ja nie skorzystam z tej oferty.
|
|
|