Eclipse - Techniczne - [2G 95-99] Sprzęgło się ślizga...
Anonymous - 10-04-2007, 18:31 Temat postu: [2G 95-99] Sprzęgło się ślizga... Witam mam problem ze sprzeglem. Slizga sie, przy zmianie na wyzszy bieg i dodawaniu gazu obroty leca w gore a predkosc stala. Dajcie namiary na mechanika a moze macie jakis propozycje co z tym fantem zrobic... Czy takie cos kwalifikuje sie do regeneracji sprzegla czy konieczne jest nowe?? z kat je tanio wziasc?? jaka bedzie jego cena?? w warszawie w gdzie to zrobic??
Jest to silnik 420a do eclipsa z 97'
Jest jeszcze jeden myk otórz w JC auto jest takie sprzęgło za 500zł które w stosunku do orginału za 2500 jest atrakcyjną propozycją ale chidzą plotki po forach że takie sprzęgło z tego sklepu nie pasuje do 420a!!! co z tym zrobić?? czy to prawda??
mmaleks - 10-04-2007, 18:39
do silnika 420A w JC nie ma zadnych cześci pozostaje ci tylko znależć kogoś kto ci wyśle z USA, ewentualnie serwis Chryslera ale bedzie bardzo drogo
Anonymous - 10-04-2007, 21:45
Kurde a częsci urzywane wchodzą w gre??
Anonymous - 11-04-2007, 02:06
hmmm WRC206 spotykamy sie znow i na tym forum:> widocznie nasze odpowiedzi w tym temacie nie wystarczaly Ci i nie wierzysz w nasze dobre checi bysmy mogli Ci pomoc:>?
gg:1496227 tu masz nr gg do DACO z forum MEKP on wymieniam sprzeglo przy uturbianiu,... mozesz sie go sptyac czy ma jeszcze ta swoja uzywke wlasnie z 420a
jesli jednak nie to zajrzyj do nas na forum MEKP i odezwij sie do koelgi X APOX jest obecnie w stanach i moglby Ci pomoc wyslac taka czesc ze stanow
jesli jednak i to zrodlo nie wypali mam jeszcze jednego kolege w stanach ktory moze pomoc... ale on ejst strasznie zabiegany wiec narazie o nim nie mowie...
pozdro Cie bardzo
p.s.ewentuaklnie sprzwdz ze sprzedawca w jakims skllepie czesci po oznaczeniach wlasnie do silnika 420a... rocznik konkretny 97 nie jest tu wazny wazne by to byla druga generacja od 94-99 (przewaznie w katalogach figuruje jako 95-99)
pozdro Cie bardzo jeszcze raz /Uzytkownik 420a /Goldi
Anonymous - 11-04-2007, 17:29
ok odezwałęm sie do daco i zobaczymy co to będzie... a co do pisania na innych forach to chodzi nie tylko o porównanie opinii ale też o moją panike poprostu wiesz dowiaduje sie że ciężko z tą sprawą nie wiem ile mnie to wyniesie i poprostu najzwyczajniej w świecie sie martwie... Dzięki jak narazie
[ Dodano: 12-04-2007, 19:09 ]
no więc sprawa jest dalej nie rozwiązana bo daco ma to sprzęgło urzywane ale po pierwsze bym musiał po nie do kielc jechać a po drugie on będzie w polsce dopiero w maju... może ma ktoś możliwość wcześniej skombinowania tego COSIA
[ Dodano: 12-04-2007, 21:26 ]
GOLDI jest też taka opcja podobno że Japaneze może załatwić sprzęgło firmy daikin... słyszałem coś takiego od kolegi... czy to jest prawda?? dobre to sprzęgło?? macie kontakt do Japaneze??
Slaw - 25-05-2007, 18:46
Z objawów wynika że kończy się tarcza sprzęgła ale sama skrzynia jest chyba dobra
Anonymous - 27-05-2007, 23:52
kolega rafal juz sobie poradzil z problemem :> tak wiec skopiuje dla potomnych
Eclipse - wrc206-Rafal (19:10)
więc sprzęgło to sachs 3089 998 801 i kosztuje 1000zł
Eclipse - wrc206-Rafal (19:10)
jest to orginał nie ma żadnych zamienników jest to sprzęgło spiekowe, nierozbieralna a więc bez możliwości regeneracji...
Krueger - 27-07-2009, 00:39
Też miałem podobne objawy (może nie aż tak drastyczne) i dałem do regeneracji. Na razie zbiera się git, podobno wytrzymuje z zapasem do 300 HP (no zobaczymy czy prawdę mówili)
|
|
|