Outlander III GEN Techniczne - Swiatła mijania
PAW99 - 08-12-2019, 22:41 Temat postu: Swiatła mijania Witam chciałbym rozwinąć temat o swiatła mijania. W moim Outladerze z 2018 zastosowano zwykłe światła H7 chciałbym je wymienić na ledowe. Wpadło mi dwa rozwiązania wymiana żarówek H7 na "Philips H7 X-tremeUltinon LED gen2" ale są nie homologowane. drugie rozwiązanie to wymiana lamp na Bi-led. Jakie sa wasze opinie?
Brodzins - 08-12-2019, 23:15
Też miałem takie dylematy....
W końcu kupiłem jakieś turbo mocne żarówki... Philips Racing vision?
I dobrze świeca. Przyzwyczaiłem się po prostu.
Brak homologacji - słabo... Można lata tak jeździć, ale ja nie lubię losu kusic.
Wymiana lamp /soczewek - tu też chętnie posłucham co inni mają do powiedzenia.
rajan - 09-12-2019, 08:57 Temat postu: Re: Swiatła mijania
PAW99 napisał/a: | W moim Outladerze z 2018 zastosowano zwykłe światła H7 |
Nie wiedziałem, że istnieje taka opcja...
Brodzins - 09-12-2019, 10:50 Temat postu: Re: Swiatła mijania
rajan napisał/a: | PAW99 napisał/a: | W moim Outladerze z 2018 zastosowano zwykłe światła H7 |
Nie wiedziałem, że istnieje taka opcja... |
Lubię konserwatyzm Mitsubishi... w 2016 żarówy dumnie sterczą w kloszach , a że nowinki techniczne jakoś z bólem umieszczają w swoich samochodach... to i w 2018 nie powinno dziwić
acent - 09-12-2019, 11:22
Rzeczone klosze mają mechaniczną przesłonę, wiec nie ważne co się wsadzi i tak będą świecić poprawnie. Pozostaje jedynie ten "kretyński" adapter do H7, którego nie wspiera żaden z uznanych producentów zamienników w LED. A tak na marginesie to nawet podstawowe lampy H7 świecą dość dobrze, tylko ta barwa światła.
Nie zauważyłem, ażeby inni producenci tak ochoczą wsadzali nowinki do swoich modeli w szczególności wersja podstawowa lub też następna w kolejce.
Brodzins - 09-12-2019, 18:57
acent napisał/a: | Rzeczone klosze mają mechaniczną przesłonę, wiec nie ważne co się wsadzi i tak będą świecić poprawnie. Pozostaje jedynie ten "kretyński" adapter do H7, którego nie wspiera żaden z uznanych producentów zamienników w LED. A tak na marginesie to nawet podstawowe lampy H7 świecą dość dobrze, tylko ta barwa światła.
Nie zauważyłem, ażeby inni producenci tak ochoczą wsadzali nowinki do swoich modeli w szczególności wersja podstawowa lub też następna w kolejce. |
Jakoś tak większość znajomych ma ledy... Ksenony... Więc sądziłem że ja tylko się z h7 zostałem.
Chciałem wybielic troszkę to światło, i te philipsy spełniły zadanie. Jednak po 20.000 km widzę że biel, jest bardziej żółta... Takie same wrzuciłem żonie do auta miesiąc temu, i biel jest naprawdę White cold.
PAW99 - 09-12-2019, 22:46
Cały czas chodzą mi te ledy Philips H7 X-tremeUltinon LED....
Wracając do Żarówki H7 PHILIPS Racing Vision to barwa światła jest jaśniejsza niż normalne żarówki. Sam mam załozne w inny samochodzie tylko ze H4. Ale faktycznie duzo lepiej świecą.
Szukają na stronie PHILIPS-a znalazłem żarówki WhiteVision ultra które mają barwa światła 4200k a Ledy PHILIPS-a 5800 K.
Myśle ze nie powinno być problemu z ledami bo lampy są na soczewce nie będzie widać jaka żarówka tam siedzi...
jacekk - 10-12-2019, 00:06
W zwykłym reflektorze to się co najwyżej przepala żarówka. Za niecałe 100 zł kupujesz komplet 2 szt. i działa przez kolejne 1-2 lata. Natomiast LED są tylko teoretycznie na cały czas życia samochodu. W praktyce okazuje się, że albo się przepalają poszczególne diody albo elektronika. No a reflektory są teoretycznie nierozbieralne, a cena nowego idzie w tysiące (w praktyce da się naprawić za parę stów, ale z jakością naprawy różnie bywa).
|
|
|