Outlander III GEN Techniczne - ustawienia radia/telefonu
Fafolot - 17-12-2019, 14:45 Temat postu: ustawienia radia/telefonu Posiadam od niedawna MOIII, w którym jest radio Rockford Fosgate. Powoli je rozszyfrowałem, kłopot sprawia mi jedna sprawa. „Sparowałem” swój telefon z radiem. Gdy chcę do kogoś zadzwonić, na panelu radia są kontakty, wybieram daną osobę, podczas rozmowy na wyświetlaczu pojawia się imię i nazwisko mojego rozmówcy. Natomiast gdy ktoś do mnie dzwoni, i mam go wpisanego w telefonie, to na panelu radia wyświetla się tylko nr telefonu dzwoniącego. Można to jakoś ustawić, by dane osoby dzwoniącej się wyświetlały, a nie tylko numer telefonu ?
spirosun - 18-12-2019, 11:12
Nie wiem jakie masz radio ale na moim z 1 gałą zaimportowałem kontakty z telefonu to normalnie pokazuje się jak ktoś dzwoni.
Sprawdz ustawieniach bluetooth w telefonie jest włącząny dostęp do kontaktów dla car kita raz można spróbować zdublować kontakty czyli zaimportować z mobile jak i z vehicle.
SZCZAW - 19-12-2019, 20:42
mam ten sam problem i wszystko w telefonie udostępnione ,mmm
spirosun - 30-12-2019, 09:15
Co mi przychodzi do głowy to zobaczyć gdzie na telefonie są przechowywane kontakty, bo jeśli na google to może nie działać a jeśli na tel to może wtedy zadziała.
artisan - 08-04-2020, 20:16
A ja mam inny problem. Podkusiło mnie na zmianę telefonu (na Xiaomi). Wcześniej posiadałem kilka telefonów samsunga. Każdy parowałem bez problemu, słuchałem muzyki itp. żadnych kłopotów. Teraz zmieniłem na Xiaomi MI 9. Telefon sparowałem bez problemu. Zaimportowałem kontakty, mogę prowadzić rozmowy itp. Jedyne czego nie mogę to słuchać muzyki. Tak jakby radio nie mogło połączyć się w tym momencie z telefonem (tylko przy próbie odtworzenia muzyki). Myślę że problem tkwi w jakichś specyficznych ustawieniach telefonu a nie w aucie, więc pytanie raczej do użytkowników Xiaomi. Sam telefon ok ale ma swoje udziwnienia zapewne specyficzne dla tej marki.
Molo - 25-04-2020, 20:48
Cytat: | Jedyne czego nie mogę to słuchać muzyki | nie wiem jakie masz radio. U mni nawigacja W-17 i takiego problemu nie ma. ponadto w radiu w ustawieniach bt mozna wybrac czy dany tel ma sie parowac tylko jako phone czy phone+bt music. tez mam xiaomi mi a2 lite i nigdy nie bylo problemu. a slucham glownie przez bt music z youtuba czy innych serwisow muzycznych.
artisan - 28-04-2020, 20:22
Dzięki za pomoc. Mam model z 2016 r. z Rockfordem. Próbowałem w radiu w ustawieniach BT "zaptaszkować" obie opcje ale to nie pomaga. Na forum Xiaomi szukałem informacji i okazało się że z tymi telefonami czasem jest taki problem a potencjalnych rozwiązań w ustawieniach telefonu taka masa, że po kilku próbach się poddałem. Niektórzy nawet mają problem ze sparowaniem słuchawek bezprzewodowych nie mówiąc o o autach.
Krasnal77 - 13-08-2021, 12:22
Witam,
Mam problem z parowanie model 2017 .
Telefon Samsung A5 .
Parowanie kończy się w momencie gdy podany jest kod 4 cyfrowy.
Powtarzałem dany kod i nic ktoś podpowie co robię na tym etapie źle?
Michał Jaworzno - 18-01-2023, 19:03
Witam mam problem w Outlander III z 2013 z podłączeniem telefonu bądź telefonów z Bluetooth próbowałem na Huawei Samsung i iPhone żaden z tych tel nie może znalesc samoch może miał ktoś podobny problem proszę o pomoc
jerzyk_22@o2.pl - 19-06-2023, 08:57 Temat postu: MMCS - przestał wyświetlać ikonę phonę oraz USB. Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Próbowałem wyszukać podobny problem, ale nie umiem znaleźć.
Temat dotyczy MMCS. Zakupiłem Mistubishi ASX z 2011 roku z opcją wykonywania połączeń (kierownica ma opcję dzwonienia), z gniazdem USB i AUX w podłokietniku.
Sparowałem telefon z radiem i wykonałem kilka połączeń. Działało.
Od dwóch dni kiedy wchodze na MMCS w opcję Info - nie wyświetla mi ani opcji "Phone" ani "USB", mimo, że wcześniej obie opcje były widoczne. Co ciekawe, kiedy włączam Bluetooth w telefonie i wybieram opcję Hands Free - telefon zachowuje się, jakby połączenie zostało nawiązane. Niestety przy próbie wykonania połączenia - system nie przekazuje połączenia do auta.
Czy ktoś ma/ miał podobny problem?? Co może być przyczyną i czy da się przywrócić poprzednie ustawienia, tak żeby można było dzwonić z auta.
Dla mnie jest to spore ułatwienie (dla wielu pewnie też).
Z góry dzięki za wsparcie i pomoc.
|
|
|