Outlander II GEN Techniczne - Amortyzatory Outlander II
Robert.K. - 21-12-2019, 15:30 Temat postu: Amortyzatory Outlander II Przyszedł czas na wymianę amorków w moim Mitsubishi, w związku z tym mam pytanie jaki komplet przód/tył proponujecie do Outlandera II 2008r 2.0DID wersja 7osobowa ? Czy macie może serwisowe numery amorków aby dobrać odpowiednie?
Aleksander1965 - 21-12-2019, 18:28
odradzam gazowe jak sa obecnie na rynku zmieniłem je za oryginalne i myslałem,że mi plomby powypadaja.Po tym założyłem ponownie stare.Jak sie okazuje oryginalne to KYB olejowe dwu rurowe gdzie obecnie znaleźć takie graniczy z cudem.W serwisie Mitsubishi zapytałem czy zakupione u nich także sa olejowe ,ci odpowiedzieli wymijająco nie wiedząc nic o ich budowie.Więc pozostaje używka lub loteria.
kajos - 21-12-2019, 18:57
zwykle olejowe najlepsze
na przod kup takie ktore maja dobre opinie
na tyl moga byc tansze bo latwo sie wymienia
Robert.K. - 04-01-2020, 20:04
Czy ma ktoś z Was numery/kody serwisowe oryginalnych amorków?
Bizi78 - 04-01-2020, 20:39
Robert.K., nr. OE możesz sprawdzić na stronie:
https://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi
gwp - 20-07-2020, 13:54
Wg wprowadzonego VIN w moim Outlander II (2WD) tylne amortyzatory mają numer 4162A153.
Czy ktoś może polecić coś konkretnego z oferty KYB, Monroe, TRW?
Aleksander1965 napisał/a: | odradzam gazowe [...] |
Póki co wszystkie oferty, które znalazłem w opisie mają:
Rodzaj amortyzatorów: ciśnienie gazu
lukanio - 04-03-2021, 17:07
Jest szansa w kupienia teraz nowych olejowych. Po zimie niestety skończyły mi się łożyska - stukaja że masakra , amorki na stacji pokazały 52% więc wolę już wymienić komplet jednak jak kolega powyżej napisał znalezienie olejowych to cud. Może ktoś jeszcze zmieniał teraz na gazowe i wcale nie jest tak źle ???
Aleksander1965 - 05-03-2021, 13:39
Zmieniłem swego czasu na gazowe KYB Exel G i po przejechaniu 20 km wymieniłem na stare.Jak dla mnie za twarde ale to kwestia gustu.Jak jest ktoś chętny oddam za 50% ceny.Co ciekawe Oryginalne to także KYB tylko olejowe ...Troszke zimą sapią ale komfort lepszy choć kładzie się na zakrętach te gazowe lepiej trzymały.
m4rud3r - 13-03-2021, 14:35
A mi kurcze prawy przedni zaczął cieknąć , więc trzeba też by zmienić. Od razu myślę zarzucić sprężyny Lovellsa albo Lejsforda co by trochę auto podnieść i usztywnić. Tylko jak te powietrzne amortyzatory taka tragedia, to co w ich miejsce ? Udało się Komuś coś znależć wartego uwagi ?
|
|
|