To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Dysze spryskiwaczy

Raiz3n89 - 21-01-2020, 10:19
Temat postu: Dysze spryskiwaczy
Cześć wszystkim, mam kolejny mały problem z outkiem. Jak kupiłem autko to pompka spryskiwaczy nie działała, stała na sztywno. Kupiłem nową, zamontowałem i na przednie spryskiwacze dawało bardzo niskie ciśnienie. Zacząłem przedmuchiwać wszystkie wężyki i zauważyłem że na tej linii mam chyba 4 zaworki zwrotne, które przepuszczają tylko powietrze z kompresora, próbowałem dmuchac ustami ale za nic nie chce iść, ta sama sytuacja jest z samymi dyszami. Czy tak powinno być? Efekt jest taki że teraz płyn wogóle mi nie leci, lekko kapie z dysz. Czy ktoś przerabiał to u siebie? Albo czy jest szansa żeby ktoś podrzucił mi numery org spryskiwaczy? Szukam w necie i znajduje mi tylko uniwersalne albo używki.
meritum69 - 21-01-2020, 14:10

Witam, miałem podobny problem w Citroenie. tez przedmuchiwałem dysze i zaworki i faktycznie tylko kompresor dawał radę wiec myślę ze nie tutaj jest problem. W moim przypadku wypiął się wężyk z mocowania i gdy zamykałem maskę ona go zginała i nie przepuszczała płynu.
Raiz3n89 - 21-01-2020, 16:25

Czyli to normalne że "dmuchnięcie" nie przejdzie przez zaworek? U mnie płyn dochodzi do spryskiwaczy, co prawda ze słabym ciśnieniem ale ze spryskiwaczy już lecieć nie chce, niby je wyczyściłem i przedmuchałem ale chyba beda do wymiany..
anmida2 - 21-01-2020, 22:53

Dysze w środku mają zaworki tylko oryginał zamiennika nie znajdziesz