Chcę kupić Lancera! - ASO
jdunaj - 27-01-2020, 09:43 Temat postu: ASO Przed zakupem chcę sprawdzić samochód w ASO. Czy ma to sens? Czy zbędny wydatek?
Klark - 29-01-2020, 22:47
Wszystko zależy od ASO, ja mam złe doświadczenia z aso Mitsubishi w swoim regionie. Koszt weryfikacji auta w ASO to 500 zł. Ja wolę rozwiązanie:
- miernik lakieru 200-250 zł (inwestycja na przyszłość),
- stacja diagnostyczna od 20 do 30 zł (weryfikacja zawieszenia i spodu auta + opinia diagnosty),
- zaufany warsztat samochodowy od 100 do 200 zł (mechanika, diagnostyka komputerowa).
joseba - 30-01-2020, 16:07
w listopadzie kupując Lancera, sprawdziłem go w ASO, gdzie samochód został kupiony, a później co roku serwisowany
faktycznie, za taką przyjemność liczą sobie 5 stówek...
swój miernik miałem i tak, w ASO przelecieli również, u nich wskazania mniejsze niż na moim (70-80 um kontra 40-50 m)
zaglądnąłem pod samochód dopiero, gdy sam się o to upomniałem, przeprowadziłem też krótką rozmowę z mechanikiem
usunęli jeden błąd związany z ciśnieniem opon, zalecili wyminę przednich klocków w tym roku, coś tam do ogumienia mieli uwagi
czy było warto? głównie zależało mi na wyciągnięciu historii serwisowej, a ponadto przyjrzeć się stanowi podwozia
samochód ma posłużyć 5-6 lat w moich rękach, więc taki wydatek jeszcze przyjąłem za akceptowalny
|
|
|