Outlander Ogólne - Rozrusznik ?
gold123 - 28-01-2020, 14:32 Temat postu: Rozrusznik ? Dzień dobry
Outlander II DiD 2.0, problem wygląda następująco:
Czasami (hmm.. dość często) próba odpalenia kończy się niepowodzeniem, słychać tylko "pykanie".
Trzeba wrzucić dwójkę, wysiąść z samochodu i troszkę go popchnąć, żeby choć odrobinę poruszyły się "bebechy". Po takiej sztuczce zwykle odpala bez problemu.
Pytanie o możliwe przyczyny, jeśli się da - wolałbym uniknąć wymiany/regeneracji całego układu rozruchu jeśli to jakiś drobiazg.
Pawel_waw - 01-01-2021, 20:42 Temat postu: Re: Rozrusznik ?
gold123 napisał/a: | Dzień dobry
Czasami (hmm.. dość często) próba odpalenia kończy się niepowodzeniem, słychać tylko "pykanie".
Trzeba wrzucić dwójkę, wysiąść z samochodu i troszkę go popchnąć, żeby choć odrobinę poruszyły się "bebechy". Po takiej sztuczce zwykle odpala bez problemu.
Pytanie o możliwe przyczyny, jeśli się da - wolałbym uniknąć wymiany/regeneracji całego układu rozruchu jeśli to jakiś drobiazg. |
Cześć mogę wysłać zdjęcia. Też był temat na FB. zniszczony wieniec na dwumasie w czterech miejscach. U mnie wymienili i porawiłem styk na klemach. Teraz śmiga rewelacja.
Miałem ten sam objaw. Ale tak jak pisałem fb wymiana klemy minus oraz podłożenie płytki ołowianej wyeliminowało problem. teraz pali lux
kajos - 23-01-2021, 16:43
u mnie znowu rozlacza stycznik
przekaznik rozrusznika OK
bezpiecznik tez
wyglada to tak jak by przy odpalaniu zmniejszalo sie napiecie i rozlaczalo stycznik
zna ktos moze ominiecie tego i podlaczenie przekaznika prosto przez stacyjke ?
patrze na schemat ale nie ma na to pomylu
przekaznik jest sterowany przez ECU i wlaczany masa
CB4W_00 - 23-01-2021, 18:22 Temat postu: Re: Rozrusznik ?
gold123 napisał/a: | Dzień dobry
Pytanie o możliwe przyczyny, jeśli się da - wolałbym uniknąć wymiany/regeneracji całego układu rozruchu jeśli to jakiś drobiazg. |
To może być też objaw kończących się szczotek rozrusznika.
PaulekKoston - 22-07-2022, 14:41
u mnie jak był problem z rozrusznikiem to było takie cykanie jakby silnika.
|
|
|