Pajero III - Mitsubishi Pajero 2.5 diesel krótki
janosik1956 - 01-02-2020, 01:15 Temat postu: Mitsubishi Pajero 2.5 diesel krótki Witam użytkowników,
potrzebuję zdiagnozować swój problem. Mam wyciek z układu chłodzącego w moim Pajero,
wyciek pojawia się pomiędzy skrzynią biegów a silnikiem. Czy może to być rurka łącząca nagrzewnicę lub oring? Czy należy szukać innej przyczyny? Czy przyczyną może być uszczelka głowicy, ani w oleju ani na korku chłodnicy nie ma żadnego śladu mieszania płynów. Czy rurki do nagrzewnicy krótkie Pajero 2.5 diesel można kupić u pana Zbyszka ?
Pozdrowienia,
Janosik
Azz - 02-02-2020, 10:43
Za silnikiem z lewej strony masz przewód układu chłodzenia gumowy (w środku fi-11mm), który łączy się z metalową rurką. Z wiekiem rozwarstwia się i leje się płyn na skrzynię.
janosik1956 - 02-02-2020, 18:43
Dziekuję za odpowiedź
Jutro kupię częsci, bedę obserwował ale myślę że to może być przyczyna.
Pozdrowienia,
Janosik
zbyszekm2 - 04-02-2020, 09:01 Temat postu: Re: Mitsubishi Pajero 2.5 diesel krótki
janosik1956 napisał/a: | Witam użytkowników,
potrzebuję zdiagnozować swój problem. Mam wyciek z układu chłodzącego w moim Pajero,
wyciek pojawia się pomiędzy skrzynią biegów a silnikiem. Czy może to być rurka łącząca nagrzewnicę lub oring? Czy należy szukać innej przyczyny? Czy przyczyną może być uszczelka głowicy, ani w oleju ani na korku chłodnicy nie ma żadnego śladu mieszania płynów. Czy rurki do nagrzewnicy krótkie Pajero 2.5 diesel można kupić u pana Zbyszka ?
Pozdrowienia,
Janosik |
Proszę zadzwonić
|
|
|