To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Denerwujący hałas- buczenie...

turek61 - 11-04-2007, 21:46
Temat postu: Denerwujący hałas- buczenie...
Napisałem ten post odświeżając temat "Kończące się łożysko" ale przez kilka dni nikt nie odpowiedział więc go skasowałem.W związku z tym piszę nowy co podkreślam szczególnie dla inf.moderatorów.

Ostatnio szczególnie przy prędkości powyżej 80 km/h słyszę dziwne buczenie(pochodzi raczej z przodu).Przy jeździe ponad 140 km/h to buczenie zagłusza nawet radio :twisted: Nie są to na pewno opony, które podejrzewałem bo na zimówkach się ujawniło a teraz zmieniłem na nówki letnie i to samo.
Nieważne czy jadę prosto czy skręcam.Czy oprócz łożysk kół macie jeszcze jakieś inne sugestie ?

Student - 12-04-2007, 07:39

Może poszedł łacznik elastyczny i jest przedmuch spalin. Ciężko coś na odległość powiedzieć.
JaGrab3 - 12-04-2007, 10:20

Widzisz z łożyskami to jest różnie, ja mam prawdopodobnie łożysko walnięte z tyłu no i buczenie mam tak od 20-50km/h wyżej juz nie jest takie silne i wkoncu zanika.
A za takie buczenie to raczej opony lub łożysko, jeżeli łożysko to buczenie powinno się zmieniać np w zakręcie itd, najlepiej podnieś przód i sprawdz czy nie ma luzu na kole.

turek61 - 12-04-2007, 10:33

OK Dziękuję za podpowiedzi.
Co do łącznika to faktycznie muszę sprawdzić czy nie mam przedmuchu.Zaraz jadę na kanał.Uszkodzona mam osłonę co opisałem tu: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10742
Cholera nie kupiłem jej bo przed świętami brakło kasy ale trzeba go faktycznie wymienić.

Anonymous - 12-04-2007, 14:20

Kiedyś miałem coś podobnego w nissanie, ewidentnie huczące łożysko w kole, po podniesieniu na podnośniku okazało się że z żadnego koła taki dźwięk się nie wydobywa, odwiedziłem chyba z pięć warsztatów i każdy rozkładał ręce dopiero mechanik starej daty zalecił dolać oleju do skrzyni biegów - jak ręką odjoł.
Jeśli chodzi o łącznik elastyczny to słychać go u mnie było dopiero po otwarciu okna (zresztą na postoju kiedy gazowałem samochód - też) natomiast łożysko było słychać w każdej sytuacji ale tylko podczas jazdy.

Chooper - 12-04-2007, 20:10

łacznik przecież możesz wyeliminowac na postoju nie wjeżdżając na kanał...dodać gazu na 6000 obr, i jak bedzie GŁOŚNO to masz po łączniku