Eclipse - Techniczne - [1G] Niepokojące odgłosy z tylnych kół.
Anonymous - 11-04-2007, 23:22 Temat postu: [1G] Niepokojące odgłosy z tylnych kół. Witam
Mam taki problem, jak jade i przekraczam powidzmy 80 km/h z tylnych kół (lub ich okolic) slychać dziwne odglosy,cos ala rzężenie w starych glosnikach i nie sadze zeby to byly glosniki.Wiem, ze mam do wymiany piasty z lozyskami,ale czy jest moze jeszcze cos co moze powodowac takie odglosy i co wazniejsze czy przy wymianie lozysk z piastami nie powinno sie wymienic jeszcze czegos "przy okazji".Może miał już ktoś taki problem, bo czy możliwe jest,że ten dzwięk wydają same łożyska??
Bede wdzieczny z pomoc.
Pozdrawiam
Dominik
Anonymous - 12-04-2007, 21:47
z tego co piszesz to wlasnie beda piasty (łozyska) - chuczenie, szum czy cos takiego...
wymien piasty i powinno byc OK a przy okazji raczej nie trzeba nic innego kombinowac!
Anonymous - 13-04-2007, 01:00
To jest w naszych brykach jedna z firmowych przypadlości ze te piasty siadaja i szumią, nowa kosztuje około 450 zł/szt i myśle wyprzedze nastepne pytanie: Tak są próby wymiany samych kulek zamiast calej piasty ale jest z tym wiele zachodu a wyniki pewnosci nie dają wiec takie rozwiazanie jest odradzane.Podnies kiedys bryke na lewarku i zobacz czy kola nie maja luzów czyli poszarp na boki i posluchaj czy nie puka,jeśli tak to pomyśl o wymianie szybciej bo sie bedzie niebezpiecznie robic.
Anonymous - 13-04-2007, 17:28
hmmmm
http://eclipse.net.pl/e10...topic.php?22550
nie wierzysz nam?
Anonymous - 13-04-2007, 20:28
eee Goldi oczywiście,że wierze ale im więcej różnych opini tym jest bardziej obiektywnie i może paść więcej podpowiedzi ...
Adaho_krak - 13-04-2007, 20:31
obiektywnie hmmm
Masz Misia w dodatku Klipsa - masz dla kogo żyć
|
|
|