Pajero IV - Problem z silnikiem PIV 3.2 DiD Arab
Siwy2934 - 14-02-2020, 21:47 Temat postu: Problem z silnikiem PIV 3.2 DiD Arab Witam serdecznie. Mam mały problem sporadycznie zdaża się że mam małe problemu że swoim pajero zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku zdążą się sytuacja jakby nie miał siły ruszyć z miejsca pomimo wdepniętego pedału gazu do podłogi, następuje powolne wkręcanie się na obroty oraz dmuchniecie czarnym dymem i następnie już normalna jazda. Nie zapalają się żadne kontrolki. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jutro sprawdzę błędy może coś się znajdzie. Jak myślicie co może być przyczyną.
zbyszekm2 - 17-02-2020, 08:55 Temat postu: Re: Problem z silnikiem PIV 3.2 DiD Arab
Siwy2934 napisał/a: | Witam serdecznie. Mam mały problem sporadycznie zdaża się że mam małe problemu że swoim pajero zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku zdążą się sytuacja jakby nie miał siły ruszyć z miejsca pomimo wdepniętego pedału gazu do podłogi, następuje powolne wkręcanie się na obroty oraz dmuchniecie czarnym dymem i następnie już normalna jazda. Nie zapalają się żadne kontrolki. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jutro sprawdzę błędy może coś się znajdzie. Jak myślicie co może być przyczyną. |
Czujnik doładowania lub EGR
Siwy2934 - 05-03-2020, 23:13
Dzięki za jakąś podpowiedź. Mam problem z diagnostyką, mój komputerem nie pokazuje żadnych błędów ale nie jest to aparatura wysokich lotów. W danych przepustnice jest tylko coś dziwnego cały czas jest tam 100% otwarcia, EGR pracuje bo pokazuje to w parametrach bieżących. Nie mogę tylko sprawdzić ciśnienia na wtryskach czy tam listwie CR, jakie ono powinno być?
zbyszekm2 - 10-03-2020, 09:05
Siwy2934 napisał/a: | Dzięki za jakąś podpowiedź. Mam problem z diagnostyką, mój komputerem nie pokazuje żadnych błędów ale nie jest to aparatura wysokich lotów. W danych przepustnice jest tylko coś dziwnego cały czas jest tam 100% otwarcia, EGR pracuje bo pokazuje to w parametrach bieżących. Nie mogę tylko sprawdzić ciśnienia na wtryskach czy tam listwie CR, jakie ono powinno być? |
A co ci się dzieje?
|
|
|