Pajero III - Metaliczny dźwięk na zimnym silniku, drżenie kierownicy
RafaelloCk - 20-02-2020, 15:46 Temat postu: Metaliczny dźwięk na zimnym silniku, drżenie kierownicy Cześć,
Czy moglibyście mi pomóc i doradzić co może być przyczyną metalicznego dźwięku silnika na zimnym silniku i z czym może to być związane? Czy tego trzeba się bać? Czy po prostu ten typ tak ma?
Druga sprawa to lekkie bicie kierownicy przy prędkości powyżej 100 km co może być przyczyną?
Bardzo serdecznie z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się zrewanżować.
Rafał
Pajero II 3.2 diesel
zbyszekm2 - 20-02-2020, 18:36 Temat postu: Re: Metaliczny dźwięk na zimnym silniku, drżenie kierownicy
RafaelloCk napisał/a: | Cześć,
Czy moglibyście mi pomóc i doradzić co może być przyczyną metalicznego dźwięku silnika na zimnym silniku i z czym może to być związane? Czy tego trzeba się bać? Czy po prostu ten typ tak ma?
Druga sprawa to lekkie bicie kierownicy przy prędkości powyżej 100 km co może być przyczyną?
Bardzo serdecznie z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się zrewanżować.
Rafał
Pajero II 3.2 diesel |
Do wymiany napinacz łańcucha rozrządu. u nas dostaniesz na stronie www.e-pajero.pl
wyczyść dobrze felgi szczególnie od wewnątrz. ew. zbocz czy nie odpad odważnik na kole
RafaelloCk - 21-02-2020, 11:08 Temat postu: Dziękuję za pomoc Dziękuję za pomoc i informację o sklepie z częściami do Pajero.
Fajnie że jest miejsce gdzie można wszystko dostać do tego modelu.
[ Dodano: 08-07-2020, 17:50 ]
To jeszcze raz ja. Udało mi się ustalić że drżenie kierownicy to kwestia skrzyni biegów.
Drżenie jest tylko na 4 biegu przy obciążeniu. Pewnie ktoś tym samochodem ciągał ciężkie przyczepy na czwartym biegu.
|
|
|