Outlander II GEN Techniczne - 3 rząd siedzeń.
miron - 07-03-2020, 19:36 Temat postu: 3 rząd siedzeń. Outek 2 ciężarowy zarejestrowany na 5 osób. Da się zarejestrować na 7? Trzeci rząd z pasami muszę dokupić w 200pln się zmieszczę. Co i jak do zrobienia. Da się czy nie?
kajos - 07-03-2020, 21:09
da się
poszukaj temat o tym bo jest opisany
generalnie jedz na stację co robi badania i dowiedz się co wymagają
Tak samo do urzedu
bo co kraj to obyczaj
jutro opiszę tobie jak u mnie było
miron - 07-03-2020, 21:45
Ok Kajos czekam bo wiadomo co urząd to inaczej interpretują przepisy.
krystianshoota - 07-03-2020, 22:19
W moim wypadku wyglądało to tak:
1. skompletowałem wszystkie potrzebne elementy aby dokonać transformacji,
2. znalazłem warsztat, który wystawi rachunek o zmianie pojazdu z ciężarowego na osobowy oraz 5 osobowy na 7 osobowy,
3. wykonałem badanie techniczne na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów (czasem jest problem ze znalezieniem odpowiedniego diagnosty, który będzie chciał wykonać badanie i wprowadzić dokonane zmiany do systemu),
4. udałem się do wydziału komunikacji gdzie złożyłem wypełniony wniosek, rachunek z warsztatu, wynik badania diagnostycznego. Urzędnik wydrukował informację iż warsztat, który wystawił rachunek ma zgłoszone w działalności naprawy aut,
5. odebrałem nowy dowód rejestracyjny,
6. cieszę się jazdą 7 osobową osobówką, choć kupiłem 5 osobową ciężarówkę
juar_78 - 07-03-2020, 22:42
krystianshoota napisał/a: | W moim wypadku wyglądało to tak:
1. skompletowałem wszystkie potrzebne elementy aby dokonać transformacji,
|
Każdy 5 osobowy da się przerobić na 7 osób? Dodatkowa ławka chowa się podłodze, czyli wersja ma jakieś dodatkowy schowek, który jest wolny? Czy też przeróbki są większe.
aj
miron - 07-03-2020, 22:53
Outlander ciężarowy(przynajmniej mój) ławki nie ma, ale wnęka jest.
juar_78 - 07-03-2020, 22:56
miron napisał/a: | Outlander ciężarowy(przynajmniej mój) ławki nie ma, ale wnęka jest. |
A ta wnęka jakoś <odstaje> od spodu auta? Pytam przez wzgląd na możliwość zamontowania zbiornika LPG.
miron - 07-03-2020, 23:06
W outlanderze 2 masz wnęke na a butlę montujesz pod podłogą.Koło najlepiej dojazdówkę w bagażniku. A ty chcesz do lancera Ławkę?
juar_78 - 07-03-2020, 23:10
No właśnie próbuje rozpoznać temat butli w OII i spotkałem się z opinią że wersja 7 osobowa ogranicza wielkość butli względem wersji bez ławki. Widziałem fajne realizację z butlami netto 50 litrów ale facet odpisał że przy 7 osobowej tylko 40 litrów a i tak odstaje.
kajos - 08-03-2020, 16:31
u mnie bylo tak
kupilem auto z kratka ale siedzenia i pasy byly w aucie zamontowane
jedynie w dowodzie bylo na 5 osob
jako ze ta laweczka tam byla postanowilem zrobic auto na 7osob
jak pojechalem u mnie w miescie na stacje diagnostyczna to powiedzieli ze musze miec fakture na te siedzenie i pasy
nic nie docieralo ze to nawet wykrecane nie bylo i jest orginalne !!!! (paranoja)
ale znalazlem stacje kolo Poznania gdzie zajmuja sie takimi rzeczami
300pare zlotych zaplacilem (juz nie pamietam) i z wszystkimi papierami jakie tam dali poszedlem do urzedu komunikacji zeby wpisali
a tam durna baba mi mowi ze musza byc wpisane homologacje pasow
wiec na 2 dzien spowrotem i oni zdziwieni ze takie rzeczy chca w papierach bo robia tego setki rocznie i nigdzie takiego czegos nie wymagaja-oczywiscie w Chodziezy wymagaja
najlepsze ze na pasach nie ma nigdzie nr homologacji wiec wpisali mi byle jakies tam zmyslone
i tak po 3 dniach zarejestrowalem na 7dup auto
dlatego najpierw poradzilem tobie isc do stacji i urzedu i dokladnie spytac co wymagaja
|
|
|