To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Outlander 1 jak dołożyć sterowanie centralnym zamkiem

xHyper - 23-03-2020, 15:42
Temat postu: Outlander 1 jak dołożyć sterowanie centralnym zamkiem
Witam. Niedawno zakupiłem outka i kompletnie nie zwróciłem uwagi na to, że mam sam kluczyk bez pilota... i tutaj się pojawia pytanie czy da się w miarę łatwo dołożyć sterownik? Czytałem coś i dowiedziałem się w sumie tylko tyle, że centralka znajduje się w etacs, który jest dopinany pod skrzynkę bezpieczników. Znalazłem to i jedyne co zobaczyłem to 2 kostki (https://imgur.com/a/BW3HjYm) które tam wchodzą. Wie ktoś może jak to zrobić?
Bzyk_R1 - 23-03-2020, 16:39

Domyślam się że masz przedlifta z pilotami w osobnej obudowie zamiast w kluczyku? Rozważałeś żeby Ci sprzedawca dosłał piloty lub chociaż jeden? Trochę tak niebezpiecznie kupować auto bez zabezpieczeń. Ewentualnie trzeba by zagadać do ludzi którzy kodują piloty i sobie dorobić do oryginalnego modułu.
xHyper - 23-03-2020, 16:45

Bzyk_R1 napisał/a:
Domyślam się że masz przedlifta z pilotami w osobnej obudowie zamiast w kluczyku? Rozważałeś żeby Ci sprzedawca dosłał piloty lub chociaż jeden? Trochę tak niebezpiecznie kupować auto bez zabezpieczeń. Ewentualnie trzeba by zagadać do ludzi którzy kodują piloty i sobie dorobić do oryginalnego modułu.

Tak. Przedlift. Czyli bardziej się opłaca dorobić pilot niż kupować sterownik tak?

[ Dodano: 23-03-2020, 16:50 ]
I musze dać im ten cały moduł etacs tak? Aby dorobili pilocik

Bzyk_R1 - 23-03-2020, 20:30

Moim zdaniem wystarczy podjechać autem do fachowców. U nas się ich pieszczotliwie nazywa "złodzieje" lub gumisie ;) ja bym poszperał w ogłoszeniach typu awaryjne otwieranie aut.
Fighter001 - 25-03-2020, 11:36

Łatwiej będzie kupić uniwersalny sterownik centralnego i podłączyć pod siłownik drzwi kierowcy. Będzie taniej i ta sama funkcjonalność albo i lepsza bo można podpiąć np. domykanie szyb. Robiłem już tak w kilku autach po uszkodzeniu oryginalnego pilota.
xHyper - 25-03-2020, 12:27

Fighter001 napisał/a:
Łatwiej będzie kupić uniwersalny sterownik centralnego i podłączyć pod siłownik drzwi kierowcy. Będzie taniej i ta sama funkcjonalność albo i lepsza bo można podpiąć np. domykanie szyb. Robiłem już tak w kilku autach po uszkodzeniu oryginalnego pilota.

A nie podłącza się go pod etacs?

Fighter001 - 27-03-2020, 12:08

Jeżeli kluczykiem od strony kierowcy możesz zamknąć i otworzyć całe auto, to taki uniwersalny sterownik podpinasz pod siłownik drzwi kierowcy. Ten sterownik tak naprawdę symuluje otwieranie drzwi z kluczyka, w dużym uproszczeniu.
roger18sx - 12-07-2020, 16:47

Kwestia jaki zestaw kupisz te najtansze to tylko zamykaja i otwieraja a lepsze domykaja szyby maja alarm czujniki ruchu powiadomienia na telefon. Przewaznie montowalo sie to przy slupku drzwi kierowcy.
lolo.lolo - 12-07-2020, 20:30

Bzyk_R1 napisał/a:
Rozważałeś żeby Ci sprzedawca dosłał piloty lub chociaż jeden? Trochę tak niebezpiecznie kupować auto bez zabezpieczeń

ja bym założył jakiś antynapad lub "swoje" odcięcie prądu lub pompy paliwa .........