To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - odkręcanie relingu

freelt - 31-03-2020, 16:51
Temat postu: odkręcanie relingu
Czy ktoś z Was orientuje się jak odkręcić reling? Czy trzeba zdjąć podsufitkę? Z tego co zauważyłem to te krańcowe osłony plastikowe chyba nie są rozbieralne.
Bizi78 - 31-03-2020, 17:03

Tutaj masz screeny wygląda, że końcówki są demontowalne a relingi przynajmniej z przodu dokręcane nakrętkami co oznacza, że chyba trzeba choć częściowo demontować podsufitkę.

freelt - 31-03-2020, 17:17

Bardzo dziękuję Bizi78. Wyczerpująca odpowiedź. Super schematy. Zdrówka życzę.
staszq2 - 14-04-2020, 22:07

Do odkręcenia relingów nie ma potrzeby zdejmowania podsufitki. Ściągamy plastiki i odkręcamy śruby z góry.
freelt - 14-04-2020, 22:50

Dzięki raz jeszcze. Całe szczęście, że dostęp do śrub relingu jest od zewnątrz. Temat ogarnięty. Chodziło mi dokładnie o doprowadzenie masy do relingu w celu montażu anteny vhf/uhf. Oczywiście pomoc kolegów z forum niezastąpiona. Dziękuję. Pozdrówki.
stickman - 14-05-2020, 22:20

freelt napisał/a:
Dzięki raz jeszcze. Całe szczęście, że dostęp do śrub relingu jest od zewnątrz. Temat ogarnięty. Chodziło mi dokładnie o doprowadzenie masy do relingu w celu montażu anteny vhf/uhf. Oczywiście pomoc kolegów z forum niezastąpiona. Dziękuję. Pozdrówki.

Mam na relingu również antenę na te pasma i żadnej masy nie trzeba było doprowadzać - zestrojenie posiada prawidłowe. Właściwie - to dotyczy kilku anten, bo na tym uchwycie zamiennie używam trzech różnych anten VHF/UHF. 73 8)

freelt - 15-05-2020, 21:59

U mnie wygląda to tak w tej chwili. Antena vhf/uhf SG7500 dostała miejsce na dachu w miejscu fm-ki. Fm-ka jest wewnętrzna i dobrze odbiera, natomiast na relingu wylądowała SG1000, wąsko pracująca i bez masy ani rusz. Pasmo 2m jest dla mnie priorytetem, a CB dodatkiem toteż takie, a nie inne usytuowanie anten. Pomimo, że antenę na relingu trzeba było dociąć, z SG1000 jestem zadowolony i stwierdzam, że misja wykonana. 73! 🙂👍
stickman - 15-05-2020, 22:14

freelt napisał/a:
U mnie wygląda to tak w tej chwili. Antena vhf/uhf SG7500 dostała miejsce na dachu w miejscu fm-ki. Fm-ka jest wewnętrzna i dobrze odbiera, natomiast na relingu wylądowała SG1000, wąsko pracująca i bez masy ani rusz. Pasmo 2m jest dla mnie priorytetem, a CB dodatkiem toteż takie, a nie inne usytuowanie anten. Pomimo, że antenę na relingu trzeba było dociąć, z SG1000 jestem zadowolony i stwierdzam, że misja wykonana. 73! 🙂👍

U mnie NR-770 i SG-7700 stroją się przyzwoicie na relingu. CB mam dodane bez większej napinki, pomocniczo, więc stoi na magnesie. FM pozostawiłem bez zmian ;) :)

begu - 22-07-2020, 13:45

Pytanie z innej beczki, czy ktoś posiadający wersje szwajcarską montował kiedyś bagażnik dachowy? Ewentualnie ktoś może coś polecić ?

[ Dodano: 30-07-2020, 12:24 ]
Hej, dla wersji "Szwajcarskiej" to model MONT BLANC FK3-BU1-126 ALU będzie współgrał z dachem.

Glaca_pawel - 27-09-2021, 20:34

Odświeżam.
Może ma ktoś jakiś patent żeby zlikwidować relingi