Pajero III - Problem z napędami
rafi 109 - 10-04-2020, 17:15 Temat postu: Problem z napędami Witam wszystkich na wstępie , Koledzy mam problem w miśku z napędami, może ktoś coś wie , lub miał taki przypadek , przekopałem chyba całe forum , niestety bez skutku ,
Miśek 3.2DiD automat , krótki , wszystki ładnie działało , do pewnego momentu - zaczeło sie od mrugania kontrolek napędu - czasem się świeciły , napęd działał , czasem nie - wtedy napęd nie działał , nie działał też prędkościomierz i licznik kilometrów , po pewnym czasie jest juz tylko -nie działa , Sprawdziłem czujniki w reduktorze , sprawdziłem zestaw licznika , kostki przy module , wszystko niby ok , po zrobieniu zworki 1-4 pin zaczyna mrugać check i abs , jednak kontrolka blokady jest martwa , podobnie jak pozostałe , jedyne co to po włączeniu zapłonu na kilka sekund zapala się kontrolka dyfra mostu tył i gaśnie , podłaczyłem auto pod komputer - błędów brak , ręce opadają , proszę o pomoc , lub jakieś wskazówki
KrzysiekC - 13-04-2020, 17:18
Mozesz mięs problem z instalacją w samochodzie, spotkałem się juz z podobnym problemem.
Bez dokładnej diagnostyki kompitrrowej może być problem z prawidłową weryfikacja problemu.
Wysłałem wiadomość na maila.
Zuzia - 13-04-2020, 23:16 Temat postu: Re: Problem z napędami
rafi 109 napisał/a: | Witam wszystkich na wstępie , Koledzy mam problem w miśku z napędami, może ktoś coś wie , lub miał taki przypadek , przekopałem chyba całe forum , niestety bez skutku ,
Miśek 3.2DiD automat , krótki , wszystki ładnie działało , do pewnego momentu - zaczeło sie od mrugania kontrolek napędu - czasem się świeciły , napęd działał , czasem nie - wtedy napęd nie działał , nie działał też prędkościomierz i licznik kilometrów , po pewnym czasie jest juz tylko -nie działa , Sprawdziłem czujniki w reduktorze , sprawdziłem zestaw licznika , kostki przy module , wszystko niby ok , po zrobieniu zworki 1-4 pin zaczyna mrugać check i abs , jednak kontrolka blokady jest martwa , podobnie jak pozostałe , jedyne co to po włączeniu zapłonu na kilka sekund zapala się kontrolka dyfra mostu tył i gaśnie , podłaczyłem auto pod komputer - błędów brak , ręce opadają , proszę o pomoc , lub jakieś wskazówki |
W Pile nikt ci tego nie ogarnie ,będą szli po omacku i tak w końcu pojedziesz w stronę trójmiasta.
rafi 109 - 14-04-2020, 14:50
dzięki koledzy za odzew , Paweł - jednak będę próbował , nikt nie mówi że życie jest łatwe...
Krzysiek - dzwonie do Ciebie , może wspólnymi siłami ....
|
|
|