Space Star Techniczne - Nagrzewnica nie działa. Pomocy
Sikor1984 - 26-04-2020, 10:04 Temat postu: Nagrzewnica nie działa. Pomocy Witajcie. Nie ma ogrzewania 2 lata i chcę wymienić nagrzewnicę samemu ale nie wiem od czego zacząć rozbieranie deski rozdzielczej. Ktoś mi wyjaśni proszę? Czy może inaczej to zrobić bez wymiany nagrzewnicy aby grzanie wróciło?
Bizi78 - 26-04-2020, 10:29
Chyba ostatnio Paweł (AidsD) wymieniał to może się wypowie .
Z tego co pamiętam to jest problem z dostępnością odpowiedniego zamiennika.
W zamiennikach rurki podłączeniowe są w trochę innych miejscach.
Może najpierw warto zacząć od przepłukania nagrzewnicy, no chyba że z niej cieknie.
Sikor1984 - 26-04-2020, 10:38
Bizi78 napisał/a: | Chyba ostatnio Paweł (AidsD) wymieniał to może się wypowie .
Z tego co pamiętam to jest problem z dostępnością odpowiedniego zamiennika.
W zamiennikach rurki podłączeniowe są w trochę innych miejscach.
Może najpierw warto zacząć od przepłukania nagrzewnicy, no chyba że z niej cieknie. |
Na allegro sprzedawca ma 2 rodzaje i nie wie jaką wysłać dopóki nie wyjmę starej. A czym polecasz płukanie? Robiłem K2 radiator flush i nic. Czy te środki do płukania są bezpieczne da auta?
Bizi78 - 26-04-2020, 10:41
Ale rozpinałeś układ czy tylko dodawałeś środek czyszczący do płynu?
Sikor1984 - 26-04-2020, 10:44
Bizi78 napisał/a: | Ale rozpinałeś układ czy tylko dodawałeś środek czyszczący do płynu? |
Dolewałem do płynu i 20 minut jeździłem a potem spuściłem wszystko i kilka razy czystą wodą przepłukałe układ. Tak jak w instrukcji na butelce.
Bizi78 - 26-04-2020, 10:51
W innych miśkach podobno można podpiąć węża i podciśnieniem spróbować przepłukać.
Czy tak samo można zrobić w MSS to nie wiem.
Może warto podjechać do jakiegoś mechanika aby nie zrobić sobie więcej bałaganu.
AidsD - 30-04-2020, 09:30
Bizi78 napisał/a: | Czy tak samo można zrobić w MSS to nie wiem. |
niby można odkręcając rurki w grodzi
Sikor1984 napisał/a: | i nie wie jaką wysłać |
żebyś się nie dziwił, że masz 3 rodzaj, którego nigdzie nie ma
|
|
|