ASX Ogólne - Przegląd ASX - po 3 roku użytkowania
Laknat - 28-04-2020, 12:23 Temat postu: Przegląd ASX - po 3 roku użytkowania Cóż, licznik wybił tę przykrą godzinę i musiałem się udać do ASO. Kompletny przegląd mechaniczny z wymianą płynów i filtrów, przeglądem nadwozia, przeglądem oraz dezynfekcją klimatyzacji - szacunkowo 1770 zł. Chyba, że po drodze jeszcze coś wypadnie. Już tęsknię za swoim poprzednim Peugeotem, gdzie w tej cenie miałbym dwa przeglądy i też w ASO. Cena po prostu zwala z nóg
Bizi78 - 28-04-2020, 12:34
Trzeba było płyny, oleje i świece kupić we własnym zakresie, byłoby taniej.
Laknat - 28-04-2020, 12:55
Bizi78 napisał/a: | Trzeba było płyny, oleje i świece kupić we własnym zakresie, byłoby taniej. |
Niby tak. Pytanie ile bym zaoszczędził? Myślę, ze pewnie nie więcej niż 10-15%. Z drugiej strony zawsze istnieje ryzyko, że w przypadku ewentualnych problemów ASO by miało wymówkę ... "nie nasz filtr, nie nasz problem". A tak biorą pełną odpowiedzialność za usługę i jakość użytych części. Coś za coś. I oczywiście nadal wydaje mi się, że sam koszt przeglądów a Mitsubishi jest wysoki, np. same stawki za roboczogodzinę nieźle podbijają cenę ...
bob1969 - 28-04-2020, 14:11
Prawda. Jest taki zapis w warunkach gwarancji, że nie ponoszą odpowiedzialności za części pochodzące z poza ASO. W razie czego będą przepychanki, ekspertyzy. Ale zaryzykować można, bo jaką wadę może posiadać filtr oleju albo kabinowy?
|
|
|