To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - daleko od internetu

Anonymous - 14-04-2007, 08:41
Temat postu: daleko od internetu
w związku z przeprowadzką mam nieco utrudniony dostęp do sieci :cry: , więc rzadziej bywam na forum , obecnie jestem w trakcie finalizacji dostępu - i mam 2 opcje: sieć radiowa lub neostrada / musiałbym założyć telefon stacjonarny , poprzedni właściciele taki posiadali / , co wybrać :roll: , może podpowiecie ...
Tomasz82 - 14-04-2007, 08:57

wybierz neostrade,ja zmienialem operatora na netie i oczekiwalem bardzo dlugoooooooooo.
Anonymous - 14-04-2007, 09:26

Rowniez polecam neostrade - staly , pewny i szybki internet. A z radiowka roznie czasami bywa :wink:
Adaho_krak - 14-04-2007, 09:32

Jeśli parametry takie same, wybrał bym radio. Z neo też różnie bywa, raz jest raz nie ma. Każde miejsce ma swoją specyfikę. Na korzyść radia przemawia brak obowiązku ubierania sie w abonament telefonu stacjonarnego, a z Twojej wypowiedzi wynika że takowy Ci niepotrzebny.
Karwoś - 14-04-2007, 09:37

Podobno to ma się zmienić - chodzi o obowiązek podlączenia tel stacjomarnego. Radiowy ma tę wadę ża czasami sygnał jest bardzo słaby - deszcz, śnieg itp. W neostradzie - albo nie ma bo coś w tp się *******, albo jest - a jak jest to zazwyczaj chodzi dobrze. Teraz mają niezłe prędkości za jako tako przyzwoitą cenę.
Podejrzewam że nie masz możliwości podłączenia się przez sieć kablową albo przez niezależną firmę??

Adaho_krak - 14-04-2007, 09:41

Karwoś napisał/a:
Podobno to ma się zmienić

prawnie już się zmieniło, ale w Tepsie to pewnie jeszcze z rok potrwa :)

Anonymous - 14-04-2007, 09:48

Jeśli chcesz neo możesz mieć bez telefonu i skorzystać z aktualnej promocji np megainternet.
Z tym że dopłacasz jakieś 36,60 za utrzymanie łącza.

Radiówki przeważnie podpisujesz na czas pół roku a z neo nie ma tak dobrze. Możesz jednak podpisać umowę na 36m-cy i np po pół roku zrobić cesję telefonu na innego właściciela. Nowy właściciel nie ma obowiązku brać neostrady.
Taki "wałek" jest możliwy ale tylko w połączeniu neo z telefonem.

Co jak co ale neo zdecydowanie jest lepsza od radiowej. Mimo to nie znoszę TP

Anonymous - 14-04-2007, 22:18

Z radiówki możesz być bardziej zadowolony niż z neo ale jest jeden podstawowy warunek - dostawca musi znać się na rzeczy. Jeżeli nie masz pewności co do niego wybierz neo. W WIFI prawidłowa praca wymaga spełnienia szeregu warunków.

Pozdrawiam EciQ

Hubeeert - 15-04-2007, 01:08

Przenioslem.
Anonymous - 20-04-2007, 09:28

dzięki za rady , chyba będzie neo , niestety najtanszego abonamentu / ok 30 zł. za telefon / nie można wziąść , tylko ok. 50 zł / w tym ileś minut darmowych na stacjonarne /