To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Szyba, maglownica

Plesniok - 05-06-2020, 13:20
Temat postu: Szyba, maglownica
Nadszedł moment wymiany maglownicy lub regeneracji (co przez koszta mi się nie uśmiecha), obdzwoniłem szroty i tego typu miejsca w okolicy, nikt nie ma maglownicy do Galanta '99 GLS 2.0 100kW benzyna. Może coś podpowiecie gdzie coś takiego znajdę, oby działała :)

Kolejne pytanko dotyczące szyby bocznej, prawej - znalazłem na allegro takową za 29 ziko ale jest do galanta '96, będzie pasować?

Krzyzak - 05-06-2020, 16:48

w 96 była zmiana modelu, mówi się, że nowy jest generalnie od 97, chociaż pierwsze egzemplarze zeszły jeszcze w 96
jeśli to poprzednia buda, to oczywiście pasować nie będzie
przekładnie kierownicze były 2 rodzaje - do sanek stalowych lub aluminiowych - napisz najpierw jakie masz lub zamieść zdjęcie
jakąś przekładnię mam u siebie na zapasie, do sanek aluminiowych

Hugo - 05-06-2020, 21:45

Wersje z silnikiem 2,0 16V, jak i każda inna wersja silnikowa oprócz 2,5 V6 po II lifcie, VR-4 w całym okresie produkcji i wersje USA miały od początku do końca produkcji modelu stalowe wózki zawieszenia przedniego i taką samą przekładnię kierowniczą.
Krzyzak - 06-06-2020, 17:27

czyli tak jak pisałem - były 2 przekładnie, odrębne do sań stalowych i aluminiowych i to będzie wyznacznik co kupić
Hugo - 06-06-2020, 22:37

Krzyzak napisał/a:
czyli tak jak pisałem - były 2 przekładnie, odrębne do sań stalowych i aluminiowych i to będzie wyznacznik co kupić
Tak, ale kolega Plesniok potrzebuje przekładni do Galanta z silnikiem 2,0 więc aluminiowy wózek zawieszenia go nie dotyczy :wink: Tam były tylko stalowe wózki i ta sama przekładnia w całym okresie produkcji.