To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.5V6 GDI] Hałas podczas jazdy w trybie 4h

pelasio - 06-06-2020, 11:43
Temat postu: [3.5V6 GDI] Hałas podczas jazdy w trybie 4h
Witam,

Dawno mnie nie było ale też nic się nie działo.

W skrócie, podczas jazdy z napędem na sam tył wszystko ok. Jak jadę na 4H to przy ok 100 - 120 zaczynają się delikatne wibracje i w aucie zaczyna się robić głośno, takie buczenie podobne do wycia mostu tylko ciszej, jakby jakieś łożysko (łożyska kół ok). Auto po wymianie czujników na reduktorze i w zasadzie od tej wymiany takie objawy. Byłem na reklamacji rozebrali reduktor jeszcze raz posprawdzali łożyska mówią, że ok jest wszystko, nie drążą dalej, pojeździli gablotą pół dnia i dla nich jest igła. Jakieś sugestie?

Jeszcze była sytuacja która mnie ewidentnie skłoniła do powrotu do serwisu kiedy jadąc około 60 km/h chciałem zmienić z 2h na 4h i auto zaczęło się trząść i coś chrobotać mocno. Zatrzymałem się szybko i na zatrzymanym zaskoczyło na 4h i więcej już tak nie było. Wszystkie pozycje sterowania napędami załączają się płynnie, tylko te wibracje i hałas.

e88a - 26-06-2020, 14:44

pelasio napisał/a:
Jak jadę na 4H to przy ok 100 - 120

A to nie jest tak że w trybie 4x4 można tylko do 100 km/h?

Sebastian_T - 28-06-2020, 08:39

Do 100 km/h (chociaż też słyszałem/czytałem, że do 80 km/h) można przełączać między 2h i 4h. Jechać na 4h można szybciej, nie pamiętam limitu.