Problemy techniczne - Canter 3.9l problem z odpaleniem kod błędu 16
lwg5859 - 14-06-2020, 08:40 Temat postu: Canter 3.9l problem z odpaleniem kod błędu 16 Witam wszystkich
Mam problem z canterem 3.9l 2001r 4d32-at2 nie odpala samochód stał rok w krzakach wcześniej odpalał bez najmniejszego problemu
Okazało się że sterownik pompy wtryskowej miał spalone moswety zmieniłem na drugi sterownik samochód dalej nie odpala sygnał do pompy wtryskowej dochodzi wydaje mi się że nie wystarczająco mocny gdy próbuje podać zasilanie 12v na zawór w pompie wtryskowej auto próbuje coś łapać instalacja wydaje się sprawna brak jakichkolwiek uszkodzeń pompa wtryskowa tłoczy paliwo brak możliwości podłączenia się z obd ( startdiagnoza pdl4000 Delphi czy inne chińskie interfejsy się nie łączą ) działa jedynie kod błyskowy nr16 nie mogę nigdzie znaleźć opisów błędów w tym pojeździe
Może miał ktoś z kolegów taki przypadek lub podobny i pomoże nakierować się na coś bo mi się już pomysły skończyli a nie chce w ciemno wymienić pół samochód bo dostępność części to tego auta są bardzo kiepskie i bardzo drogie
Bizi78 - 14-06-2020, 13:35
Tutaj masz jakieś manuale.
https://www.pdfmanual4trucks.com/mitsubishi/
|
|
|