Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Wycie, szum przy wciskaniu sprzegla (najglosnie
radoslavv - 16-06-2020, 22:27 Temat postu: [II 2.0 DID] Wycie, szum przy wciskaniu sprzegla (najglosnie Czesc, od jakichś 2 tygodni przy wciskaniu sprzęgła dochodza mnie dziwne dźwięki. Czasem mniej czasem więcej słychać coś ala wycie, jak na nagranym filmie.
https://mega.nz/file/n9g12Loa#MlSYrTdpRKHPKc0auJHfqs5lprZxgdIVKS-IBWqoH7c
Głośniej jest, gdy pedał wciągnięty jest do połowy, ciszej gdy do końca. Podczas jazdy z biegami jest wszystko ok, wchodzą bez problemu, nic się nie ślizga. Ten dźwięk to jedyny symptom.
I teraz pytanie, czy jeśli to łożysko to czeka mnie wymiana całego kompletu sprzęgła, a z kolei jeśli tak to czy wymieniać też dwumase? Przebieg 150k, 2008 r. Części sprawdzałem w sklepie, na forach polecaja LUK: 850 sprzeglo komplet, 1050 dwumasa. Ile natomiast mechmagicy liczą sobie za wymianę (tzn. jak powiedzą mi ile to żebym wiedział, że jest ok i nie muszę szukać innego)?
Dzięki a wszelkie sugestie.
kajos - 18-06-2020, 19:35
najprawdopodobniej lozysko dociskowe
i tak trzeba wszystko rozkrecac do wymiany wiec niech mechanik zobaczy w jakim stanie jest 2mas
|
|
|