To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Łożyska w skrzyni biegów

radoslavv - 04-07-2020, 09:41
Temat postu: [II 2.0 DID] Łożyska w skrzyni biegów
Cześć,
Od kilku tygodni coś dzieje się w moim Mitsu w temacie sprzeglo/skrzynia. W momencie wciskania sprzegla w polowie slychac dziwny dzwiek, jakby szum. Dalem auto do mechanika, ktory po wzieciu go na podnosnik i nasluchaniu stwierdzil, ze to łożysko w skrzyni. Oczywiście, żeby powiedzieć coś więcej bedzie musial wszystko rozebrac, natomiast obawia sie czy łożyska w skrzyni są standardowe (czyli czy dostanie się je w sklepie z łożyskami) czy aby nie ma tam jakiegoś nietypowego, zeb nie okazalo sie, ze są dostępne tylko w ASO (tam komplet ponoć ok. 2k peelenow).

Czy ktoś z Was miał przyjemność obcowania z tymi łożyskami i jest w stanie napisać czy nie ma tam nic kosmicznego i dostanie się je w zwykłym sklepie?

Dzięki z góry za info. We wtorek oddaje go na operację, więc dobrze byłoby wiedzieć czego się spodziewać.

kajos - 04-07-2020, 10:40

fozysko jest zintegrowane razem z wysprzeglikiem
pez problemu dostaniesz w sklepie bo to stosuje wiele juz producentow

radoslavv - 04-07-2020, 13:43

Kajos dzięki za szybki odzew. Ja to jestem zielony w tych tematach ale chyba mechanikowi chodziło o łożyska, które są wewnątrz skrzyni biegów, bo ten wysprzeglik, o którym piszesz to chyba chodzi Ci o element związany ze sprzęgłem (jak szukalem zestawow dwumasy i sprzegla to byla tam mowa o wysprzegliku), chyba że zle rozumiem. Mechanik mowil ze musi skrzynie rozebrac i tam jakies łożyska wymienic :roll: