To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - obcieranie podczas jazdy

Raflph85 - 12-07-2020, 01:43
Temat postu: obcieranie podczas jazdy
witam,
mam ostatnio problem: mianowicie podczas jazdy, juz zaraz po ruszenih z miejsca slysze odglos jakby cos obcieralo, im szybciej jade tym szybciej obciera, analogiczna sytuacja jak jadę wolno.
zastanawiam sie co to moze byc? piasty, dwumas, czy lozyska czy co innego? martwie sie bo czeka mnie parę ladnych kilometrow do zrobienia i mam malo czasu na usuniecie problemu. Pomyslalem, ze sprawę trochę przyspieszy i ulatwi tutaj zaczerpniecie info.

Bizi78 - 12-07-2020, 09:08

Ale po przejechaniu dłuższego dystansu ustępuje :?:
Jeśli tak to może klocki.
Jeśli nie ustępuje to może krzywa tarcza lub jeśli zacisk jest blisko felgi to może jakiś odważnik obciera.

Fredi1 - 12-07-2020, 12:57

Spróbuj nacisnąć lekko hamulec podczas jazdy może klocek gdzieś obciera o tarcze bo się tłoczek przytar i nie odbija.
pitt63 - 12-07-2020, 19:07
Temat postu: Re: obcieranie podczas jazdy
Raflph85 napisał/a:
witam,
mam ostatnio problem: mianowicie podczas jazdy, juz zaraz po ruszenih z miejsca slysze odglos jakby cos obcieralo, im szybciej jade tym szybciej obciera, analogiczna sytuacja jak jadę wolno.
zastanawiam sie co to moze byc? piasty, dwumas, czy lozyska czy co innego? martwie sie bo czeka mnie parę ladnych kilometrow do zrobienia i mam malo czasu na usuniecie problemu. Pomyslalem, ze sprawę trochę przyspieszy i ulatwi tutaj zaczerpniecie info.

Nie no! Przecież jasnowidzami nie jesteśmy! Weź podnośnik i podnieś każde koło z osobna i nim pokręć. Nikt na forum przez internet nie naprawi Ci samochodu, ani też nie postawi w tym przypadku trafnej diagnozy. Jeszcze jedno pytanie, jaki masz samochód? W opisie Space Star a to jest dział ASX-a.