To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Kilka pytań dot. Outlandera z USA

ma_ko - 17-07-2020, 22:17
Temat postu: Kilka pytań dot. Outlandera z USA
Niedawno kupiłem Outlandera II 3.0 z USA i mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi:

1. Pokrętło od temperatury mam w fahrenheitach i jak nim kręcę to temperatura na wyświetlaczu też jest w tej jednostce, czy jak wymienie zestaw tych pokręteł na wersję EU z celsjuszami to na wyświetlaczy też będą C? w ustawienach MMCS i zegarów mam poustawiane C wszedzie gdzie się da ale to jest chyba niezalezne.

2. Czy jest możliwość zmiany przebiegu z mil na kilometry? ustawiłem na KM na komputerze między zegarami ale zmieniło się tylko spalanie i jakieś odległości dróg itp. ale przebieg nadal jest w milach. Może w ASO?

3. Czy przebieg jest zapisany w zegarach? chciałbym wstawić np. zegary z wersji EU ale nie wiem wtedy jak z przebiegiem, czy musze szukać takich z podobnym przebiegiem czy ta wartość jest gdzies w komputerze centralnym?

4. Ogólnie te moje zegary mają jakieś inne ikony niż inne wersje i nie wiem czy wszystko będzie działać jak je zmienie. Nie mam np. klasycznej ikony check engine nigdzie bo sprawdzałem pod światło. Mam ikonę ENGINE SERVICE SOON, choć nie wiem czy zapala się w tych samych przypadkach, Mam też ikonę przyczepki - po vinie sprawdzałem że mam jakąś opcję: V90 : TOWING CAPACITY UP (planuje montaż haka i nie wiem czy w zegarach EU jest taka lampka)

EDIT:

5. Mam do tego samochodu tylko jeden pilot o taki: https://www.ebay.com/p/1555987403 który jest w stanie dostatecznym, podobno chodzi na częstotliwości 315MHz. Czy da się dorobić drugi pilot do niego? Może być inaczej wyglądający z tą samą funkcją Keyless?

Dzięki za odp.

kajos - 18-07-2020, 21:18

Co do licznika
Napewno przebieg jest zapisany tez w zegarach (wiem bo sam wymienialem u siebie)
Magiki od licznikow zmienia przebieg ale to moze byc teraz trudne z powodu przepisow
ja jeszcze przed zmiana przepisow robilem wiec nie bylo problemu
Najlepiej jak z jakims diagnosta pogadasz co i jak dokumentowo trzeba zrobic
Jezeli chcesz zmienic zegary musisz szukac z odpowiednim nr na EU
Poszukaj tu na forum bo jest gdzies rozpiska z wszystkimi nr ,kolorami wyswietlacza itp. do benzyny jak i diesla :ANAL:

tokyo - 21-07-2020, 17:31

a wiec:

1. wymienisz klimatronik EU i bedzie dzialal Czy to temperatura w C czy F jednostki sa zmieniane w liczniku

2. Bez problemu mozna zmienic jednostki z MIL na KM w licznikach kazdego typu oprocz licznikow Continentala ale te wystepuja bardzo zadko i rozpoznasz je po tym ze maja wskazowki czerwone jak kolor na ferrari :)

3. Przebieg jest zapisany w zegarach ale nie ma tam immo TYLKO mozesz miec zle wskazania jezeli twoj outlander jest z okresu produkcji 2006 oazdziernik a 2007 poczatek produkcji

4.ikonami sie nie ma co przejmowac znaczek haka dotyczy hakow ktore daja sygnal o zapieciu przyczepy - 90 % ich nie ma

5. pilot ktory pokazales to pilot starego typu ale mozna zastosowac nowego - caly zabieg pilot z zaprogramowaniem to koszt 400zl

pavvcio81 - 06-08-2020, 22:07

A po co to zmieniać ja mam i nie przeszkadza.
szeryf85 - 07-08-2020, 15:14

ma_ko, ad 1, jak kręcisz pokrętłem od temperatury, to gdzieś Ci pokazuje ustawioną temperaturę?