To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Kostka ISO Galant 1999 2.0 Benz + gaz

sbknr1 - 25-07-2020, 20:56
Temat postu: Kostka ISO Galant 1999 2.0 Benz + gaz
Witam forumowiczów.

Czy ma ktoś może schemat kostki ISO idącej do radia. Mam niby lg lecz chce zmienić na pioniera.
Jest założona przejściówka z oryginalnej ISO na te zwykle uniwersalne kostki lecz coś jest ``pogniecione`` ponieważ radio muszę z przycisku on off wyłączać a nie tak jak powinno być - po przekręceniu kluczyka.
Chce dlatego schemat kabli i może sam ogarnę by było tak jak według mnie powinno byc.

POZDRAWIAM

P. S. przejrzałem forum za pomocą szukajki i nigdzie o tym nie było więc założyłem nowy temat

plecho1 - 25-07-2020, 21:24

Było sporo takich tematów tylko szukajka od jakiegoś czasu źle działa. Przewód zasilający najłatwiej znaleźć za pomocą zwykłej samochodowej probówki. W instalacji radia powinny być dwa, jeden powinien mieć ciągle napięcie a drugi po przekręceniu stacyjki chyba na pierwszą pozycję.
sbknr1 - 25-07-2020, 22:35

No właśnie o to chodzi lecz potrzebny mi schemat kabli jaki kolor co jest bo tak na ślepo to nie dojdę go głośniki prąd dopiero dostają jak podpięte pod radio więc proszę was o pomoc jeśli ktoś by mi migl pomoc oczywiście
plecho1 - 25-07-2020, 23:23

Leniwy jesteś :) Wszystkie przewody można znaleźć za pomocą probówki i wyładowanego paluszka AAA.
Może tu coś znajdziesz http://www.pisi.com.pl/zlacza.htm

przemek1602 - 27-07-2020, 07:19

Przewody są opisane. Na radiu masz schemat a głośniki masz kolorami przewodów
Jaro1974 - 27-07-2020, 09:14

Jeżeli masz całe kostki od auta to podpięcie kostki iso z radia jest tylko formalnością i musi wszystko działać. Tak jak napisał przemek1602 na radiu bądź w instrukcji radia powinieneś mieć wszystko opisane, który kolor za co odpowiada.
sbknr1 - 27-07-2020, 18:30

Dobra temat można zamknąć poradziłem sobie a panowie chodziło mi o kostkę ISO co idzie w galancie a nie od radia.

TEMAT UWAŻAM ZA ZAKMNIETY POZDRAWIAM