Outlander III GEN Techniczne - Halogeny jako światła dzienne
kurak74 - 13-08-2020, 13:35 Temat postu: Halogeny jako światła dzienne Dzień dobry , miałem ustawione halogeny jako światła do jazdy dziennej , po rozłączeniu akumulatora (około tygodnia stał bez prądu) znikło takie ustawienie . Czy opcja włączenia ich z powrotem wiąże się z podłączeniem kompa i grzebanie w ustawieniach modułu komfortu ?? Jak tak to ciężki temat w moich stronach bo mało kto ma tak dobrego kompa do mitsubishi , chyba że jest jakaś opcja w ustawieniach menu auta której nie mogę znaleźć ?? A może można podłączyć jakiś automat pod halogeny , by w dzień służyły jako światła dzienne , a podczas mgły po włączeniu świateł mijania , robiły jako halogeny i by współpracował z czujnikiem zmierzchu . Outlander III 2.0 benzyna z 2013r . Pozdrawiam
tokyo - 16-08-2020, 20:09
Nie ma swiatel dziennych w halogenach, są ale w światłach dwufunkcyjnych halogen-światło dzienne.
Prawdopodobnie możesz mieć uszkodzony komputer ( typowe dla tego rocznika) lub zwarcie w instalacji Lub wywaliło bezpiecznik
Jeżeli nie były zaprogramowane to nie mogły się same wyprogramowac
kurak74 - 17-08-2020, 14:44
Cześć halogenów 2 funkcyjnych nie mam , na 100% tam są zwykle żarówki nawet nie h1 . Ale podczas zakupu po odpaleniu w funkcji auto świeciły i wyłączały się jak zareagował czujnik zmierzchu bo zapalały się światła . Samochód był u mechanika dobry tydz bez prądu i teraz halogeny nie święcą . Bezpiecznika nie sprawdzałem bo jak normalnie je włączam to działają . Co do komputera pokazuje tylko błąd U0184 , a tak żadnych innych błędów . Myślałem czy idzie jakiś włącznik świateł dziennych podłączyć pod halogeny , a potem pod światła żeby po zapaleniu świateł gasły halogeny . Świateł dziennych niestety tam nie zmieszczę chyba że dwu funkcyjne ?? Ale one trochę kosztują i nie wiem czy warto ?? Może lepiej jakiś włącznik świateł na stałe ?? Bo już sporo razy zapomniałem światła włączyć ..
|
|
|