Outlander II GEN Techniczne - [II 2.4 MIVEC] Spadanie obrotów na LPG
Dragnes92 - 24-08-2020, 15:15 Temat postu: [II 2.4 MIVEC] Spadanie obrotów na LPG Witam,
Mam taki problem ze po rozgrzaniu silnika na LPG jak wrzucam na luz to obroty potrafią spaść do 0 i zgasić samochód... Lub się obudzi? I odbija na 650-750 i jest wszystko ok ,nic nie faluje itp.
Na benzynie problem praktycznie nie istnieje...
Tankowałem już na różnych stacjach itp. Gazownik zmieniał mieszanki ,wzbogacał itp. I nic to nie dało...
Filtry wymieniane na czas... Na instalacji jest nalatane 32kkm instalacja to BRC Sequent 32
miron - 24-08-2020, 17:39
A luzy zaworowe sprawdzone?
Dragnes92 - 25-08-2020, 09:10
miron napisał/a: | A luzy zaworowe sprawdzone? |
Nie. Mechanicy stwierdzili że gdyby to były luzy to wyskakiwało by im na komputerze wypadanie zapłonów etc. I że na benzynie też by były takie objawy.
miron - 26-08-2020, 20:09
A błędu z cewki nie pokazuje?
plecho1 - 27-08-2020, 06:36
Jak masz możliwość to podejrzyj parametry pracy silnika podczas występowania tych problemów, głównie chodzi o pracę sondy lambda i o wartości korekt paliwowych STFT i LTFT. Jeśli na benzynie jest ok a tylko LPG sprawia problem to raczej będziesz miał problem z usunięciem tego problemu bo wiele warsztatów BRC to nie są fachowcy. Dodatkowo pewnie masz już sterownik z najnowszej serii więc jest zablokowany więc dostęp ma tylko BRC. Szkoda że dałeś się namówić na tę marną sieciówkę.
m_przemek - 07-09-2020, 08:36
Dragnes92, Trochę tak z innej beczki , ale miałem identyczny problem z obrotami kiedyś w maździe i winowajcą okazało się lewe powietrze na rurze dolotu do silnika było niewielkie pęknięcie które powodowało identyczne objawy jak u Ciebie tylko nie miałem lpg
Marcino - 07-09-2020, 11:37
Wg mnie LPG trezba wyregulowac. Moze wtryski się "kleja" i nie moze wstać po przelączeniu na LPG, ale to BRC wiec trzeba ich scigac
czaviar - 26-01-2021, 12:26
Dragnes92 napisał/a: | Mam taki problem ze po rozgrzaniu silnika na LPG jak wrzucam na luz to obroty potrafią spaść do 0 i zgasić samochód... Lub się obudzi? I odbija na 650-750 i jest wszystko ok ,nic nie faluje itp.
Na benzynie problem praktycznie nie istnieje... |
Czy udało Ci się rozwiązać problem ? U mnie zaczeło sie to samo. I też BRC.
Dragnes92 - 14-02-2021, 17:06
czaviar napisał/a: | Dragnes92 napisał/a: | Mam taki problem ze po rozgrzaniu silnika na LPG jak wrzucam na luz to obroty potrafią spaść do 0 i zgasić samochód... Lub się obudzi? I odbija na 650-750 i jest wszystko ok ,nic nie faluje itp.
Na benzynie problem praktycznie nie istnieje... |
Czy udało Ci się rozwiązać problem ? U mnie zaczeło sie to samo. I też BRC. |
Tak, problem rozwiazany i zajal 5 min. Regulacja gazu - przyczyna - zalewalo, po prostu za duzo paliwa podawalo na wolnych obrotach.
|
|
|