To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Wiązki elektryczne: podgrzewanie foteli, fotel elektryczny

ALstd - 29-08-2020, 13:28
Temat postu: Wiązki elektryczne: podgrzewanie foteli, fotel elektryczny
Mam pytanie, czy każdy Outlander wiązki podgrzewania foteli (czyli pod zaślepkami w środkowej konsoli), czy wiązki do elektrycznego sterowania fotelem posiada fabrycznie zainstalowane (mimo, że w danej wersji brak tej opcji)?

Chodzi mi o to, że jak np. podmienię fotele ze zwykłych na takie full wypas, dokupię przełączniki do konsoli centralnej (podgrzewania foteli), to będę miał to do czego podłączyć, czy trzeba ciągnąć przewody samemu?

(w np. citroenie wszystkie wiązki były montowane w standardzie, wystarczyło tylko dokupić odpowiednie doposażenie i je podłączyć - dotyczyło to nawet takich opcji jak tempomat).

A jak jest w Mitsu Outlander III?
(może ktoś zajrzeć pod zaślepkę w centralnej konsoli gdzie powinny być przełączniki podgrzewania foteli, czy są tam jakieś wtyczki/kabelki?

RedAxe - 30-08-2020, 08:23

Witam.
Wiązki są i w tunelu i pod fotelami. Oprócz przełącznika trzeba dokupić przekaźnik. Wiem to z autopsji, bo wymieniałem fotele.
Pozdrawiam

jskefir - 20-09-2020, 21:23

Ten przekażni to jakis specjalny jest?
Krzyzak - 21-09-2020, 09:13

RedAxe nie podważam tego, ale na pewno jest przekaźnik? - bo wszystkie do tej pory spotykane przeze mnie podgrzewanie foteli w Mitsu było realizowane tylko przez przełącznik
tam płynie niewielki prąd, maty mają kilkanaście watów zdaje się

bilu - 17-02-2022, 17:50

Przełącznik i chyba bezpiecznik 30A w kabinie pozycja 26 ale przekaźnik gdzie ma być dołożony?
tokyo - 06-04-2022, 01:55

ver podstawowe nie maja instalacji podlogowej ani deskowej podgrzewania foteli
Jezeli jest instalacja przygotowana pod grzanie to nie ma na 100 przekaznika oraz wymagany jest przelacznik

Snoopi_lubin - 13-04-2022, 19:10

A fotele z rocznika 2020 będą pasować do Outlandera z 2014?